Одеало за репатриране на изгорели автомобили с награда на Automechanika

1509
2022

Вижте носителите на награди за устойчиви и дигитални решения от Automechanika Innovation Award 2022

Престижните награди за иновации вече са връчени на щастливите победители в рамките на търговския панаир Automechanika във Франкфурт. Щастливците бяха избрани между 133 кандидати и оценени от международно жури, съставено от автомобилни 14 експерти. Основните критерии при подбора са ниво на иновация, ефективност на разходите, удобство за потребителя, функционалност, приложимост на пазара за резервни части, безопасност и качество, както и принос към опазването на околната среда и устойчивото производство. И все пак, кои са най-добрите иновационни решения в отделните категории?

Категория: Електрическа мобилност

Autel Europe за MaxiCharger DC FAST

DC FAST от Autel е станция за бързо зареждане с постоянен ток (DC) за автомобили с батерия, осигураваща максимална изходна мощност при зареждане от 240 кВт.

Категория: Данни и свързаност

Herth+Buss Car Parts за Product Detector

Приложението Herth+Buss Product Detector дава възможност за бързо и лесно идентифициране на търсената резервна част. С това приложение желаният артикул може просто да бъде сканиран в приложението и след това намерен – елиминирайки отнемащото ценно време продължително търсене в печатни и онлайн каталози. Възможността на приложението да разпознава изображения спестява време и пари. Дори да разполагате с възможност да поръчате части директно през приложението.

Категория: Сервиз и сервизни решения

GelKoh GmbH за LiBa®Rescue

Тази иновативна система за репатрирани на електрически автомобила е устойчива на топлина до 1500°C и работи почти по същия начин като противопожарно одеяло. При пожар или като превантивна мярка, повреденият автомобил се избутва върху специалната система за вдигане, след което тя обгръща автомобила. Въпреки че системата не е в състояние да предотврати химически реакции в самата батерия, тя ограничава значително риска горещата батерия да възпламени други запалими вещества в автомобила, като редуцира подаването на кислород.

Категория: Части и технологични решения

Knorr-Bremse, Отдел системи за товарни автомобили, за Система за намаляване на спирачния момент

Системата за намаляване на спирачния момент подпомага ограничаването на емисиите от въглероден диоксид, намалява разхода на гориво и снижава нивото на фини частици чрез редуциране на износването на спирачните накладки. В бъдеще ще бъде възможно всички стандартни спирачни системи от Knorr-Bremse на пазара да бъдат преоборудвани с тази система.

Категория: Каросерия и боядисване

Celette France S.A.S. Eagle за Електронна система за измерване купето на автомобила

Електронна измервателна система с лазерна техника за измерване на изкривяването на шасито, например след ПТП. След измерванията резултатите се сравняват с CAD координатите, предоставени от производителя на автомобила, и системата е в състояние надеждно да открие отклонения до +/- 1,5 мм. Автомобилът може да бъде анализиран и измерен за не повече от десет минути.

Категория: Автомивки и грижа за автомобила

Lederzentrum GmbH за ColourScannerPRO – цветен скенер с база данни от формули

Нов тип мобилен дигитален инструмент, който е в състояние бързо и лесно да определи цвета на лаковото покритие преди предстоящ ремонт. Цветният скенер е свързан със смартфон чрез Bluetooth връзка посредством приложението COLOURLOCK.

Категория: Аксесоари и персонализиране

Dropracks AS – за повдигащи се багажници за покрива

Иновативна система за багажник на покрива, при който допълнителната товарна повърхност не е фиксирана към основния багажник на покрива. Тук интелигентен кинематичен механизъм позволява издърпването на багажника и спускането му до нивото на гърдите. Резултатът: обемисти предмети като велосипеди, каяци и стълби могат да бъдат товарени безопасно и лесно.

Категория: Тежкотоварни автомобили

ZF Friedrichshafen AG за ZF Афтърмаркет система за асистенция на водача при завой

Нов асистент за завиване и смяна на лентата при камиони, който надгражда познатите до този момент системи благодарение на факта, че използва система, която комбинира радар с оптични сензори. При лоши метеорологични условия, напр. силен дъжд, мъгла или сняг, когато камерите не могат да предоставят надеждна информация, радарът бива подпомогнат от втора система със сензори.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин