/ Огромен дисплей в новия кокпит на Peugeot

Огромен дисплей в новия кокпит на Peugeot

Peugeot облагородява вътрешното пространство на моделите си с нов i-Cockpit – с огромен, извит дисплей. Стартът ще бъде даден с 3008!

Peugeot влиза във форма за бъдещето – част от това е и новото поколение на i-Cockpit-а. Първи с новата техника ще бъде оборудван бъдещият 3008 – по-късно ще го използват и други модели.

Централен елемент в новия i-Cockpit е извит панорамен дисплей с диагонал от 21 инча (53,3 сантиметра), простиращ се от лявата част на арматурното табло до централната конзола. Дисплеят е комбиниран с безжична свързаност, система за гласови команди и 3D-ефекти. Същевременно в новия елемент е интегриран и Head-up-дисплей. Големият дисплей е разделен на две части: лявата част над волана изобразява най-важната информация за водача на автомобила – скорост, разход на енергия и асистиращи системи.

В дясната част на панорамния дисплей е тъчскрийнът, чрез който се управляват инфотейнмънт системата, климатичната инсталация и навигацията. Тя може да бъде управлявана от водача и от пътника до него. Освен това на арматурното табло са разположени така наречените i-Toggles, които дават възможност за бърз достъп до най-използваните, конфигуриращи се функции.

Лостът на автоматичната трансмисия – директно до бутона  Start-Stop

Като цяло централната конзола е оформена по-прегледно; Peugeot са създали допълнителни поставки за разполагане и безжично зареждане на смартфони. Вероятно това е станало възможно заради преместването на управлението на автоматичната трансмисия към арматурното табло. Сега този лост се намира отдясно на волана, директно до бутона Start-Stop.

Ще е нужно обаче още време, докато новият кокпит се появи в моделите на Peugeot: началото ще бъде поставено от SUV-ът 3008, който ще бъде представен през септември 2023 и ще се появи на пазара в началото на 2024 г. По-късно новият i-Cockpit ще навлезе и в останалите модели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин