Новини » Ограничители ще предотвратяват неправилното изпреварване при Микре

Ограничители ще предотвратяват неправилното изпреварване при Микре

2508
2022

За повишаване безопасността на движение по път I-4 Коритна – Велико Търново, в района на с. Микре в област Ловеч, са монтирани разделители, ограничаващи неправилното изпреварване. По оста на пътя са поставени и разделителни елементи при входовете и изходите на двете бензиностанции в този участък от първокласния път. Целта е да се минимизира възможността шофьорите да извършват забранен ляв завой при влизане или излизане от крайпътните обекти. По този начин ще се предотвратят предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и челни удари.

Целогодишно отсечката е с интензивно движение и средно на денонощие по нея преминават между 7 000 – 8 000 моторни превозни средства. Скоростта на движение е до 50 км/ч. В участъка от първокласния път в района на Микре са регистрирани изпреварвания, несъобразени с пътните условия и довеждащи до челни удари.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат със съобразена скорост, внимателно, разумно и да не предприемат рисково изпреварване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин