Обновеното Peugeot 3008 получи система за нощно виждане

0109
2020

PEUGEOT представя новия SUV PEUGEOT 3008. Неговият нов вдъхновяващ дизайн бележи началото на следващата ера в модерния стил с още повече елегантност, обновена предна част, нови Full LED задни светлини, нови цветове на каросерията и нова опция Black Pack.

Новият SUV PEUGEOT 3008 перфектно въплъщава силата на избора – концепция, която е много важна за Марката, и се предлага с plug-in хибриден двигател, задвижване на две и четири колела, бензинови или дизелови двигатели, съчетаващи икономичност и удоволствие от шофирането.

Без да прави компромис с интелигентните технологии, новият SUV PEUGEOT 3008 е оборудван с най-новото поколение системи в помощ на водача, както и с нов PEUGEOT i-Cockpit с нов висококачествен инструментален панел на нивото на очите и нов 10-инчов сензорен екран с висока разделителна способност.

За да допълни интензивните преживявания, той се предлага с новата търговска структура на гамата, въведена наскоро при PEUGEOT 308. Тя се състои от 3 нива на оборудване с допълнителен набор компоненти за всяко от тях, известен като „Pack“.

Новият SUV PEUGEOT 3008 включва всички системи в помощ на водача от най-ново поколение, в т.ч. и система за нощно виждане Night Vision, уникална в сегмента на компактните SUV автомобили – засича живи същества (пешеходци/животни) пред автомобила през нощта или при намалена видимост. Диапазонът на системата гарантира засичане до 200-250 м, извън обхвата на дългите светлини, с централно извеждане на инфрачервения изглед на цифровия панел, а следователно и в полезрението на водача. 3008 има и адаптивен автопилот с функция Stop & Go (с автоматична скоростна кутия EAT8) – автоматично рестартира автомобила, ако спирането е било за по-малко от 3 секунди. В противен случай само натискане на педала на газта или края на контролния бутон на волана отново стартира функцията. Функцията е достъпна от 0 км/ч. Налична като част от пакета Drive Assist Plus.

Двигателите 

Plug-in хибридните двигатели са емблематичен символ на концепцията на Марката за силата на избора и затова новият SUV PEUGEOT 3008 се предлага с 2 plug-in хибридни двигателя: §HYBRID4 300 e-EAT8 /задвижване на 4-те колела/ с CO2 емисии от 29 г/км и автономия до 59 км в 100% електрически режим (съгласно протокола WLTP), §HYBRID 225 e-EAT8 /задвижване на 2 колела/ с CO2 емисии от 30 г/км и автономия  до 56 км в 100% електрически режим (съгласно протокола WLTP).

Забележително ефективна и мощна, версията HYBRID4 300 e-EAT8 е създадена чрез комбиниране на двигател PureTech с мощност 200 к.с. (или 147 kW) и два електрически двигателя: един отпред, свързан със скоростната кутия e-EAT8, който достига 110 к.с. (или 81 kW), и втори, разположен на задния мост, с мощност 112 к.с. (или 83 kW).

Режимът 4WD, наличен и в електрически режим, осигурява подобрена тяга на пътя или на труден терен. Резултатът е безупречно сцепление: независимо дали върху мокър, кален, заснежен или криволичещ път, мощността се разпределя електронно и равномерно между 4-те колела на автомобила.

Версията HYBRID със задвижване на две колела и мощност 225 к.с. (или 165 kW) комбинира двигател PureTech с мощност 180 к.с. (или 132 kW) с електрически двигател с мощност 110 к.с. (или 80 kW), свързан със скоростната кутия e-EAT8.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин