Обновеното Clio RS – с три типа шасита и Launch Control!

С два двигателя и три шасита новото Clio R.S разчита на множество технологии, предназначени за максимално удоволствие от шофирането

0507
2016

Новото Clio R.S. се предлага с избор от два бензинови двигателя (200 к.с. и 220 к.с.) при версията Trophy, комбинирани с 6-степенната EDC автоматична трансмисия с два съединителя и с монтирани върху волана планки за смяна на предавките. Той е единственият автомобил в класа си, който предлага три различни типа шасита, давайки на клиентите възможността да „направят по поръчка“ своя собствен R.S. Възможностите са шаси Sport със 17- или 18-цолови джанти за най-удобно всекидневно шофиране; „по-коравото“ шаси Cup с 18-цолови джанти, предлагащо перфектната смес между пътни и пистови характеристики на шофиране; и шаси Trophy с 18-цолови джанти, снижено с 20 мм отпред и 10 мм отзад, което поставя акцента върху удоволствието от шофирането.

Версията Trophy може да се поръча с ексклузивната и уникална за сегмента ауспухова система, вдъхновена от концептуалния Clio R.S 16 и разработена съвместно със специалиста в индустрията Akrapovič, която насища двигателя с моментално разпознаваем звук и гарантира весело ускорение.

Мощният 200 к.с. двигател се предлага с шаситата Sport и Cup, докато версията с 220 к.с. може да се избере за варианта Trophy. Версията Trophy 220 е способна да победи всички останали автомобила в класа си, ускорявайки от 0 до 100 км/ч за само 6,6 сек; 14,5 сек трае спринтът от място до 400 метра, докато максималната скорост е 235 км/ч.

Clio R.S. предлага също и безпрецедентен за сегмента пакет от оборудване, включително Launch Control, система R.S. Drive, която дава възможност за избор между три режима на движение (Normal, Sport и Race), приложението R.S. Monitor и хидравлично компресирани стопери за поемане на неравностите на пътя, разработени от Renault Sport за ралитата.

R.S. VISION: първата в света система за допълнителна многолика LED осветителна технология

Благодарение на специфична предна броня, предната част на новото CLIO R.S. изглежда по-широка, като автомобилът е допълнен от многолика LED осветителна технология във формата на кариран флаг, наречен R.S. Vision.  Тази ексклузивна технология, която за пръв път видяхме в концептуалния модел Clio R.S. 16, координира светлините за мъгла, завиващите светлини, габаритите, късите и дългите светлини на фаровете, за да подобри видимостта през нощта.

Новото Clio R.S. предлага също нови 18-цолови джанти и специфични прагове. Отзад се откроява спортен спойлер, функционален дифузьор и двоен ауспухов накрайник, докато задните светлини пренасят С-образния светлинен подпис. Логото Renault Sport (R.S.) се появява под емблемата на Renault отпред, върху джантите и отзад на автомобила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин