Обновеният Superb: първият хибрид на Skoda

2401
2019

Skoda работи на пълни обороти по обновената версия на Superb, която трябва да бъде пусната на пазара още през тази година. От Китай идват първите снимки на освежения чешки флагман без маскировка. Както се очакваше, промените по екстериора на автомобила са съвсем фини.

Oтпред дизайнът на въздухозаборниците е изцяло променен, отделно и рамката на радиаторната решетка е станала по-голяма. Значително по-големи са промените по задницата – стоповете са станали по-модерни и напомнят на актуалното Audi A6. Новост са също свързващата задните светлини хромирана лайстна, както и позицията на рефлекторите. Както повечето бъдещи модели на Skoda, и Superb фейслифт ще бъде със свободно разположения надпис на мястото на емблемата отзад. Освен модификации по външния вид Superb получава и нови линии на оборудване, които ще бъдат забелязани преди всичко при оформлението на кокпита.

Най-интересното обаче е техниката: според слуховете обновеният Superb ще бъде първата серийна Skoda с хибридно задвижване. Системата ще бъде същата като при Passat GTE: 1,4-литров турбобензинов двигател, комбиниран с електромотор. Изцяло на ток Superb ще може да изминава до 50 км, а системната мощност от 215 к.с. ще бъде предавана към колелата с помощта на 6-степенен автоматик. Така по цикъла EU-Mix Skoda-та ще изразходва само по 2 литра. Продажбите на Superb Facelift ще стартират в средата на 2019.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин