Обновеният Outback: с достоен за офроуд клиренс и дисплей като в Tesla


16
февр.
2021

Във версията си за 2021 моделна година флагманът на Subaru – Outback, става още по-сигурен и по-комфортен. Моделът e станал с 50 мм по-дълъг (до 4870 мм) и вече използва платформата SGP, която прави каросерията по-устойчива на усукване и с която моделът ще стане още по-приятен за шофиране. Основният акцент в обновения интериор е огромен 11,6-инчов тъчскрийн в портретен формат като в Tesla. Заради него много физически бутони вече са изчезнали. За Европа единственият достъпен двигател е 2,5-литров бензинов 4-цилиндров боксер, генериращ 169 к.с. и 252 Нм. Той е комбиниран с безстепенна трансмисия Lineartronic, която вече притежава не 7, а 8 „виртуални“ предавки, и, разбира се, със система на двойното задвижване Symmetrical AWD.

Интериорът е по-добре изолиран от външната температура и шума, основният акцент е големият тъчскрийн а ла Tesla.

Outback вече разполага с по-широк отвор на багажника и автоматичен заден капак, който се отваря, когато човек с ключа в джоба се доближи до емблемата – т.е. няма нужда от „шутове“ под бронята. За по-лесно товарене задният капак е станал по-широк.

В пакета със системи за безопасност влизат разпознаване на пътни знаци с автоматично адаптиране на скоростта в зависимост от ограниченията; автоматично спиране и намеси в кормилното управление с цел избягване на удар, система за следене на лентата, адаптивни фарове и др. Камера в купето следи лицето на водача за умора и концентрация и разпознава до петима водачи – като за всеки от тях автоматично настройва седалката, огледалата и климатика.

Отворът на багажника е станал по-голям.

Едно от най-съществените предимства за клиентите, които ще използват автомобила за разходки сред природата, е клиренсът – цели 213 мм. Богатата гама от аксесоари предлага защита за двигателя и диференциала, стойка за максимум 3 велосипеда, гумено покритие за багажника, закачалка за подглавника, LED-осветление на багажника, подкалници и др. През пролетта новият Outback трябва да бъде при дилърите, като в стартовото ниво Style ще струва 78 500 лв. То ще включва 18“ джанти, пълен пакет системи за безопасност, инфотейнмънт система с 11,6-инчов дисплей и др. Топверсията ще бъде на цена 91 500 лв.

Outback e удължен с 50 мм до 4970.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >