Обновеният Mercedes-Benz V-класа с премиера на „Автосалон София 2019“


20
окт.
2019

Най-голямото автомобилно събитие за годината в България – „Автосалон София 2019“, върви към края си, като интересът към него става все по-голям. Броят на премиерите на нови модели се увеличи с още една, след като Mercedes-Benz показа за първи път пред публика в България обновения си миниван V-клас.

Моделът е получил козметични изменения по екстериора, нов двигател и трансмисия, както и модерни асистиращи електронни системи. Новостите във външния вид включват решетка на радиатора с променена форма на въздуховодите, както и нови джанти с размер от 17 до 19 цола. Базовата версия на модела вече ще се предлага със сив „металик”, а като опция са достъпни два нови цвята – „стоманено сив” и „червен хиацинт”.

В салона на минивана са се появили различни прибори, променена е и формата на дефлекторите на вентилационната система. За V-клас вече ще се предлагат 6 варианта на оформление на интериора с кожа или плат, като се добавят декоративни елементи от карбон, дърво и полиран алуминий.

В гамата двигатели на обновения Mercedes-Benz V-клас е включен 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра OM 654 в три варианта на мощност – 163, 190 и  239 к.с. При интензивно ускорение версията V 300d с най-мощния вариант на двигателя ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди. Максималната скорост при модела си остава 220 км/ч.

В стандартното оборудване на V-клас влиза функцията Crosswind Assist за стабилизация при силен вятър. Освен това има система за автоматично спиране, която разпознава пешеходци и неподвижни обекти, както и система, която автоматично управлява дългите светлини.

Но може би най-впечатляващото нещо в интериора са луксозните кресла с възможност за перонализация във всички посоки, функции за масаж, отопление и вентилация, музикална система Burmester с 15 високоговорителя, субуфер и мощност от 640 вата, хладилно отделение и 10-инчови мулти-функционални екрани за задните места.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин