Обновеният Ford Transit Custom: бусчето със спортни амбиции

2108
2018

За Ford Transit Custom e от жизнена важност: това е най-продаваният лекотоварен автомобил на марката в Европа. Всъщност още от 2015 г. Ford държи и не изпуска
лидерската си позиция при малките „товарачи“ на Стария континент. За да запази водачеството, компанията обновява малкия си бус – като не пропуска и пътническата версия Tourneo Custom с 8+1 места. Освен с новия дизайн на предницата, за която е използвано стабилно количество хром, „транспортьорът“ радва клиентите си и с освежен интериор и с 8-инчов тъчскрийн на системата SYNC 3 (от ниво Trend). На мястото на стария 2,2-литров дизелов двигател, с който моделът дебютира през 2012, идва 2-литровият EcoBlue с мощност от 105 до 170 „коня“.

Ние изпробвахме дългата база със 130 к.с. – с петима души на борда тя се държеше прекрасно. Най-евтината модификация Ambiente излиза 51 500 лв., но най-силно впечатление в ценовата листа прави наличието на версия Sport (oт 80 500 лв. със 170 к.с.), която има аеродинамичен пакет, включващ дори заден спойлер! Вместо да инвестирате в нея обаче, е по-добре да отделите финанси за климатизация на задните седалки – което излиза от 2 до 4 хил. лева (в зависимост от модификацията). За да нямате неприятни изненади от камерите, Tourneo Custom разчита на интелигентен ограничител на скоростта, който автоматично намалява темпото в рамките на ограниченията. Бусчето предлага и предупреждение за страничен трафик (при излизане на заден ход от паркомясто), както и асистент за засичане на пешеходци и др.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин