AUTO BILD България / Обновеният AMG S 63: революция под капака

Обновеният AMG S 63: революция под капака

Фейслифтът на Mercedes-AMG S 63 е разкрит и снимките на модела доказват, че той се е променил съвсем леко. Много по-важни са модификациите под ламарините – и най-вече, по задвижването


19
апр.
2017

С представянето на обновения S-клас германците разкриха и флагмана в гамата. Отвън той не е променен сериозно – както и базовата версия на модела, AMG S 63 Facelift се разпознава по преработените Multibeam-фарове с новия знак на S-клас с тройните LED-модули и новата графика на светлините отзад. Но по какво ще разпознаете именно спортната модификация S 63? Основните акценти в екстериора й са спортната броня с големи въздухозаборници и двойните AMG-ауспуси отляво и отдясно.

Естествено, и след фейслифта при Mercedes-AMG S 63 удоволствието от шофирането е изведено на преден план. Досегашният 5,5-литров V8 битурбо отива в историята – и на негово място идва модерният 4-литров V8 (от Е 63) с 612 к.с. Съществена промяна има и при задвижването – мощността вече не се предава само към задните, а към четирите колела чрез системата 4Matic. Тя, както и максималният въртящ момент от 900 Нм в диапазона 2750-4500 об/мин, гарантират „спринтиране“ от 0 до 100 км/ч само за 3,5 сек. Както и преди, скоростта е електронно ограничена на 250 км/ч. Който иска повече, трябва да поръча AMG Driver‘s Package – и ще може да вдига 300.

По отношение на екологията Mercedes-AMG S 63 (2017) печели точки благодарение на системата за изключване на цилиндри, която при частично натоварване деактивира втори, трети, пети и осми цилиндър и по този начин редуцира разхода до 8,9 л. Performance-генерацията осигурява внушителен звук в комбинация със специалните клапи, които биват контролирани от кокпита. Германците още не разкриват кога AMG S 63 ще се появи на пазара – засега знаем само, че базовият модел ще бъде готов за клиентите през юли 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин