Обновените Evoque и Discovery Sport пречистват въздуха


26
авг.
2020

Най-продаваните SUV модели на Land Rover, Evoque и Discovery Sport, сега са още по-ефективни и свързани с най-модерната информационно-развлекателна система Pivi, нови ефективни бензинови и дизелови двигатели с mild hybrid технология и специални нива на оборудване.

Семейството на Range Rover отбеляза своята 50-годишнина, а новото ниво на оборудване Range Rover Evoque Autobiography е най-върховното изпълнение на модела, въплъщаващо изискаността и лукса, синоним на Range Rover през последните пет десетилетия. Водещото издание Evoque Autobiography се отличава с елегантни екстериорни акценти и луксозен интериор. Предлага се и Plug-in hybrid версия за клиентите, които търсят по-устойчив, ефективен и луксозен компактен SUV автомобил.

LR Discovery Sport

Новите Evoque и Discovery Sport вече се предлагат с два обновени четирицилиндрови дизелови двигателя от ново поколение Ingenium, като и двата разполагат с технологията Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV). Използвайки интегриран стартер генератор и батерии, автомобилите, оборудвани с MHEV технология, осигуряват енергия за зареждане на батерията. Резултатът е по-плавна работа на стоп-старт системата и редуциран разход на гориво – предоставяйки на клиентите всички предимства от това да притежават електрифициран автомобил без да е необходимо зареждане. Предлагани с мощност от 163 к.с. и 204 к.с., те са по-мощни и по-ефективни от двигателите, които заменят, с CO2-емисии от 158 г/км и разход на гориво от 6.0 л/100 км (Range Rover Evoque) , и CO2 от 165 г/км и разход на гориво 6,3 л/100 км за Land Rover Discovery Sport.

Първият 1,5-литров трицилиндров бензинов двигател Ingenium на Evoque – P160 – разполага с автоматична осемстепенна трансмисия. Усъвършенстваният трицилиндров P160 – същият двигател, който задвижва и хибридния P300e – генерира 160 к.с. и 260 Нм въртящ момент, осигуряващ впечатляваща комбинация от производителност и икономичност благодарение на леката си конструкция.

Range Rover Evoque

Клиентите на Discovery Sport и Evoque продължават да имат богат избор от допълнителни бензинови двигатели с опции P200, P250 и P300, всички оборудвани с MHEV технология.

Дигиталното преживяване се трансформира във вътрешността на двата автомобила с въвеждането на най-модерната информационно-развлекателна система Pivi на Land Rover. Системата е готова да стартира веднага след включването си – отделен план за данни и батерия означават, че няма забавяне. Актуализациите на софтуера са достъпни на момента чрез вградената връзка без никакви разходи и дори могат да бъдат планирани за определен момент. Това гарантира, че клиентите винаги имат най-новите карти, приложения и функции на автомобила, без да се налага да посещават оторизиран сервиз. Системата се задвижва от Electrical Vehicle Architecture и е налична като стандартно оборудване с Pivi или като опционално с подобрената система Pivi Pro с вградена навигация.

Предаването на музика никога не е било по-лесно, като Spotify за първи път е интегриран директно в менюто за развлечения – с включени данни*. Компактните всъдеходи идват и с възможност за Bluetooth свързаност на два телефона едновременно, както и възможност за безжично зареждане с опция за усилване на сигнала.

Клиентите вече могат дори да проверяват качеството на въздуха в купето чрез сензорния екран, като активират интелигентната изцяло нова система за филтриране на въздуха, която пречиства вредните фини прахови частици, често срещани в градове и райони с голям трафик. Напълно новата система – въведена в допълнение към съществуващата функция за йонизация на въздуха в купето – филтрира фините прахови частици, алергени, цветен прашец и дори силни миризми. Системата може да филтрира ултра фини прахови частици (дори и под PM2.5). Пътниците просто избират режим „Purify“, за да активират системата, която филтрира и непрекъснато следи въздуха в купето. Сензорният екран предлага уверение, че въздухът вътре е по-чист от въздуха отвън.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >