Обновената Tesla Model 3 Performance ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди

2604
2024

След шест години производство Tesla осигури фейслифт на Model 3 – електромобилът вече е с по-голям пробег и освежен интериор. А сега американците разкриха дългоочакваните технически данни на версията Performance

Почитателите на електромобилите очакваха техническите показатели на новата версия Performance с огромно нетърпение. И в крайна сметка, данните за динамиката на автомобила със задвижване на четирите колела няма да ви разочароват: топмоделът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,1 секунди, а максималната скорост е 262 км/ч – впечатляващо за „електричка“.

Все още е под въпрос колко са „конете“: на германския уебсайт на Tesla са обявени 460 к.с., но ако съберете мощностите на двата двигателя (преден – 215 к.с., заден – 412 к.с.), Model 3 Performance би следвало да разполага с малко повече конски сили. Така че вероятно правилната стойност е 510 к.с. (еквивалентни на 517 к.с. по нашите стандарти), посочени на уебсайта за САЩ.

Tesla посочва тази стойност за Model 3 Performance при публикация в X. От същото място можете да разберете и максималния въртящ момент – 741 Нм. Пробегът по цикъла WLTP е 528 километра.

От пускането си на пазара през 2017 г. Tesla Model 3 се превърна в най-важния модел на американския производител. При лансирането си в Европа през 2019 г. електрическият модел от среден клас значително увеличи продажбите на компанията. След шест успешни години и над два милиона продадени екземпляра дойде време за по-широкообхватен фейслифт.

Освеженият външен вид подобрява аеродинамиката

Визуално Model 3 изглежда по-фин и по-атлетичен отпред, като се отдалечава от „мускулестите“ форми на своя предшественик. Броните са по-изчистени, фаровете са станали по-тесни и са получили нов подпис на дневните светлини. Всички тези промени са насочени и към подобряване на аеродинамиката.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин