Обновената S-класа и Е-класа Coupe идват на Автосалон София 2017


26
сеп.
2017

Mercedes-Benz ще зарадва феновете на марката, а и всички посетители на Автосалон София 2017 (14-22 октомври), с някои от най-актуалните си модели. Чрез новия си вносител в България, компанията ще покаже автомобили, с които навлиза в нови сегменти.

Съвместно със спортното си подразделение AMG, марката разширява продуктовото си портфолио, като добавя в гамата новият GLC 43 4Matic купе. Автомобилът комбинира спортно-елегантен дизайн с впечатляващо представяне на пътя и предимствата на SUV-модел като висока позиция на седене, функционалност на интериора и възможности извън пътя. SUV-купето е оборудвано с 3-литров би-турбо V6 двигател, развиващ 367 к.с., и автоматична трансмисия 9G TRONIC с бърза смяна на предавките. Задвижването осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.  Включена е и AMG-версия на 4MATIC-системата за задвижване на всички колела, с основна роля на задните при съотношение 31:69. Купето предлага още независимото спортно окачване AIR BODY CONTROL, като клиренсът, в зависимост от терена, може да се променя с натискането на само един бутон.

На изложението в София ще видим и обновената S-класа  във версията S 400 d 4Matic L. При флагмана на германците промените във външния вид са засегнали оптиката, като конфигурацията на фаровете е напълно променена. Лимузината е получила и нова решетка на радиатора. В оборудването са включени както нови, така и познати, но подобрени системи за безопасност и асистенти на водача. Сред тях са иновацията за автономно движение с възможност за престрояване и „общуване” с други превозни средства на пътя, както и функция за автоматично паркиране. Тя може да се активира от смартфона, като не е нужно шофьорът да бъде в колата. Сред обновените опции е и системата Energizing, която предлага редица 10-минутни програми за повдигане на настроението на вадача и пътниците. В зависимост от избраната програма автомобилът променя настройките на седалките (подгряване, вентилация и масаж), светодиодното осветление на салона (64 цвята по избор), климатика, включително с ароматизиране, и дори избира музикален съпровод.

Любопитна новост е и купето на новото поколение на Mercedes-Benz Eклас. То е получило многокамерно пневматично окачване, което позволява избор между 3 варианта на твърдост. Има и допълнителна система Dynamic Select (опция), при която водачът сам може да настройва всички системи на автомобила. В оборудването на салона на автомобила влизат още светодионо осветление в 64 цвята, а също така различни варианти на кожа, декоративни елементи от дърво и метал, 12,3-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система и опционален приборен панел.

На изложението в Интер Експо Център ще има и други впечатляващи експонати. Сред тях ще бъдат Mercedes-Benz GLE 63 AMG Coupe, Mercedes-Benz GTC Roadster, Mercedes-Benz E 220 d 4Matic, Mercedes-Benz GLA 200 d 4Matic, Mercedes-Benz GLC 350 e 4Matic и Mercedes-Benz GLE.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин