Няма да е безплатно

Tesla Model 3 ще се продава на цена под 35 000 долара – според Елън Мъск обаче зареждането от станции за бързо зареждане не включено в цената

0306
2016

По време на събрание на акционерите на Tesla е зададен въпрос от публиката  – ще бъде ли безплатно зареждането от станции за бързо зареждане като е при моделите Model S и Model X. Елън Мъск отговаря, че предоставянето на станции за бързо зареждане си има своята цена, което означава, че тяхното използване няма да е включено в цената на Model 3. Точните думи на Мъск са били следните: „Няма да има безплатно зареждане, освен ако не си купите пакета.“ засега не е ясно, какъв точно е този пакет и колко струва.  За базовата версия на Model S с акумулаторна батерия с 60 кВтч. (вече не се предлага) възможността за зареждане от станции за бързо зареждане струваше около 2500 долара.

При новия модел на Tesla фирмата окончателно се разделя с решетката на радиатора като елемент от дизайна. При демонстрационния модел в края на март се касаеше по-скоро за прототип, отколкото за готова кола. Нищо чудно – първите екземпляри ще бъдат доставени на клиентите в края на 2017 г. С късите надвеси на каросерията и линията а ла Coupe дизайнът на Model 3 е доста атрактивен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин