Нюи ще прави спортни автомобили

Ново партньорство между Red Bull и Aston Martin: техническият гуру и шеф по дизайна Ейдриън Нюи ще проектира суперспортен автомобил в стил „Джеймс Бонд“


17
мар.
2016

Red Bull дава възможност на техническия гений Ейдриън Нюи да сбъдне детската си мечта: съвместно с Aston Martin по поръчка на Red Bull Technology британецът ще конструира суперспортен автомобил. Проектът с наименование AM-RB001 беше представен в навечерието на състезанието от Формула 1 в Мелбърн. Част от новото партньорство е фактът, че Red Bull Racing ще сложи логото на Aston Martin върху болида си по време на сезон 2016.

Шефът на Aston Martin Анди Палмър коментира: „Ще направим спортен автомобил, който ще повлияе върху представите на дизайнерите в бъдеще и ще ги вдъхновява.“ В Red Bull говорят за кола в стила на Джеймс Бонд. „Още от 6-годишен имах две цели в живота“, казва Нюи. „Исках да проектирам състезателни автомобили и една суперкола. И докато първата я постигнах, втората още не съм. Сега е моментът да я сбъдна.“

Нюи има успехи със своите болиди във Формула 1: на снимката е новият RB12 с реклама на Aston Martin

Нюи има успехи със своите болиди във Формула 1: на снимката е новият RB12 с реклама на Aston Martin

От Red Bull смятат да задържат дизайнера звезда за бъдещи проекти при добро стечение на обстоятелствата. Освен това „Aston пасва добре на Tag Heuer и по този начин поддържа „благородния“ брандинг на нашите коли“, убеден шефът на тим Хелмут Марко.

Спекулациите, че в бъдеще Aston Martin можел да стане доставчик на двигатели на отбора, са нереалистични. Aston Martin не разполага нито с нужния финансов потенциал за това, нито с технологиите за хибридни задвижвания. Освен това марката принадлежи на концерна Daimler. А Mercedes със сигурност няма интерес Red Bull да има партньорство за моторите с „член на семейството“. До АUTO BILD дори достигна информация, че Аston Martin е трябвало да изиска одобрение за договора с Red Bull от Mercedes.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин