Носителят на Балканския рали трофей Йордан Атанасов предостави Evo-то си на млади таланти


1
юни
2020

Носителят на Балканския рали трофей в клас ERT 2 Йордан Атанасов и неговия отбор ART Racing дадоха шанс на четири от най-талантливите млади български рали екипажи да седнат зад волана на професионален рали автомобил – Mitsubishi Lancer Evo IX, на част от скоростния етап „Върбица“, който дълги години се използваше в легендарното рали „Албена“.

Зад волана на състезателния автомобил застанаха последователно Станислав Владимиров и Чавдар Събев, Мартин Коев и Димо Бозуков, Тодор Атанасов и Владимир Владимиров, Ясен Обретенов и Калоян Шантанов. Талантливите състезатели получиха ценни наставления от Йордан Атанасов за поведението на Mitsubishi-то и изпробваха своите възможности с него по завоите на една от най-трудните и технични скоростни отсечки в България.

Всички участници в днешния тест, организиран от ART Racing с помощта на моторните масла Bardahl, споделиха своето вълнение и отлични впечатления от поведението и мощта на състезателния автомобил, който претърпя пълна ревизия в последните месеци.

„Това беше идея на клуба, която обмисляхме от доста време. Като прохождащ състезател съм си казвал и мечтаел – кога и аз ще мога седна в такъв автомобил като на силните екипажи“, и реших да предоставя тази възможност на състезатели, които са от Варна и региона, и ми направиха впечатление с постигнатите от тях резултати“ – сподели Йордан Атанасов, носител на три титли в клас ERT 2 на Балканския рали трофей.

Изпитанията преминаха без никакви проблеми и всички участващи екипажи изразиха надеждата си, че в бъдеще ще могат да намерят нужната подкрепа, за да се състезават с подобен тип расови машини.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин