Норвежки карбонов тунинг за електрическото Porsche

0202
2021

Досега Zyrus Engineering нямаше нищо общо нито с Porsche, нито с електромобилите. Норвежците се прочуха преди всичко с нечовешки бързото V10 Lamborghini с мощност 1200 к.с. Те обаче не отказват да изпълнят желанието на свой клиент, който иска да придаде индивидуална визия и по-динамичен вид на своето Porsche Taycan 4S. Специалистите на компанията работят няколко месеца по широкообхватен, но изключително семпъл бодикит. Според Zyrus Engineering това е първият комплект за оптичен тунинг на Taycan, изработен изцяло от карбон – и струващ най-малко 26 000 лв.

Три месеца разработка

Zyrus Engineering поема както разработката, така и производство на въглеродните компоненти – и така целият проект отнема около три месеца. Тунинг комплектът се състои от 14 отделни части, които се вписват фино в oбщия дизайн на Taycan. Например, цялата техника на предния радар вече е интегрирана в нов карбонов корпус. Едва на втори поглед ще откриете малко по-големите прагове, карбоновата добавка на задната броня или трикомпонентния заден спойлер.

Всички части са проектирани така, че да бъдат изключително ненатрапчиви и безпроблемно се вписват в стилистиката на Taycan.

Поне 26 000 лв. за целия комплект

Zyrus Engineering не променя нищо по задвижващата техника на Tacyan. И това не е проблем, защото дори „базовият модел“ 4S с 530 к.с. и 407 километра пробег предлага повече от добри показатели. Клиентите вече могат да поръчат бодикита за собствения си Taycan на цена 26 000 лв. Срещу доплащане Zyrus може да достави и частите в матов или лъскав карбон или боядисани в цвета на автомобила.

Автомобилът е на алуминиеви джанти OZ Racing със стандартни за Норвегия зимни гуми.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин