Нов V8 двигател на BMW?

0810
2019

Според слухове BMW работят по нов V8-мотор. Битурбо-двигателят може да бъде електрифициран. AUTO BILD ще ви даде информация!

Новият V8-агрегат може би ще се появи на пазара през 2021 или 2022 г. Във времената на все по-строги норми на вредни емисии и намаляване на работния обем, този факт изглежда изненадващ.  

По-малък обем за V8

За да изпълни строгите норми за вредни емисии 8-цилиндровият двигател ще трябва да намали обема си в сравнение с предшественика си и същевременно да бъде електрифициран. Принципно моторът ще наподобява на сегашния S63-двигател. Новата разработка също вероятно ще е с битурбо, като турбините ще бъдат разположени като „горещо V“. Възможният V8 агрегат ще бъде използван в спортните модели на марката от M GmbH.

Възможен е дебютът му в M5 CS

Кодът на новия V8 мотор може би ще бъде S68 и ще бъде монтиран за първи път M5 CS. Отдавна се спекулира, дали от BMW ще пуснат още по-потентна версия на BMW M5 над досегашната „Competition“. Евентуалното M5 CS би се нуждаело от по-мощен агрегат – новият V8 би бил горещ кандидат. Засега обаче не е ясно, дали от BMW действително смятат да пуснат на пазара M5 CS. Не се знае нищо и за вероятната мощност на такъв модел.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин