Нов V8 двигател на BMW?


8
окт.
2019

Според слухове BMW работят по нов V8-мотор. Битурбо-двигателят може да бъде електрифициран. AUTO BILD ще ви даде информация!

Новият V8-агрегат може би ще се появи на пазара през 2021 или 2022 г. Във времената на все по-строги норми на вредни емисии и намаляване на работния обем, този факт изглежда изненадващ.  

По-малък обем за V8

За да изпълни строгите норми за вредни емисии 8-цилиндровият двигател ще трябва да намали обема си в сравнение с предшественика си и същевременно да бъде електрифициран. Принципно моторът ще наподобява на сегашния S63-двигател. Новата разработка също вероятно ще е с битурбо, като турбините ще бъдат разположени като „горещо V“. Възможният V8 агрегат ще бъде използван в спортните модели на марката от M GmbH.

Възможен е дебютът му в M5 CS

Кодът на новия V8 мотор може би ще бъде S68 и ще бъде монтиран за първи път M5 CS. Отдавна се спекулира, дали от BMW ще пуснат още по-потентна версия на BMW M5 над досегашната „Competition“. Евентуалното M5 CS би се нуждаело от по-мощен агрегат – новият V8 би бил горещ кандидат. Засега обаче не е ясно, дали от BMW действително смятат да пуснат на пазара M5 CS. Не се знае нищо и за вероятната мощност на такъв модел.

Още по темата

Card image cap
Faraday Future FF 91: електрическият SUV с 1000 к.с.

4
ян.
2017

Новият конкурент на Tesla Model X беше представен на CES в Лас Вегас - и то в близък до сериен вариант

Card image cap
Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé: SUV-купе с AMG-мощ

1
сеп.
2016

Mercedes-AMG пуска GLC 43 и като спортно купе. Двигателят е познат, но външният вид е променен. Запознайте се с най-важното за новото SUV-купе!

Card image cap
Първи официални снимки на новия удължен Tiguan

21
дек.
2016

В Мрежата се появиха фотографии на версията за Китай

Card image cap
Новият Cayenne – със завиващи задни колела и до 680 „коня“

30
авг.
2017

Третото поколение на големия SUV може да ви изглежда като фейслифт, но в действителност е изцяло нов модел

Card image cap
Наддаване за мъника

7
мар.
2016

При търг на RM Sotheby's в Амелия Айлънд ще се проведе наддаване за най-малкия автомобил на света: Peel P50 от 1964 година!

Card image cap

В последния брой:

Архив >