Нов Range Rover SVAutobiography с 550 к.с. за моделна година 2017

2308
2016

Land Rover освежава Range Rover на за новата моделна година с въвеждането на усъвършенствани технологии за автономно шофиране и изцяло нов модел от Special Vehicle Operations (SVO) – Range Rover SVAutobiography Dynamic. Най-мощният серийно произвеждан представител на марката ще бъде задвижван от V8 с компресор 550 к.с. и максимален въртящ момент 680 Нм. Надграждайки успешното лансиране на Range Rover SVAutobiography с дълго междуосие, SVAutobiography Dynamic е наличен единствено със стандартно междуосие и е оборудван със специално окачване с намален с 8 мм просвет. С 8-степенния си автоматик върховият модел „спринтира” от 0 до 100 км/ч за 5,4 сек.

С Range Rover за 2017 г. своя дебют правят и редица иновативни нови технологии, които полагат основата на изцяло автономното шофиране. Те включват Advanced Tow Assist, интелигентна система в помощ на водача, която снема стреса при движение с ремарке на заден ход, Интелигентен ограничител на скоростта, който автоматично регулира скоростта на автомобила, за да съответства на ограничението на скоростта чрез технологията за разпознаване на пътните знаци.

В допълнение функциите Следене на състоянието на водача и Асистент за следене на мъртвата зона, който автономно връща автомобила в неговата лента, ако сензорите засекат, че шофьорът навлиза в лентата на друг автомобил, са добавени към широка гама усъвършенствани функции за безопасност.

Промените в интериора включват нов по-голям 10-инчов сензорен екран с технология Dual View с водещата на пазара система InControl Touch Pro на Land Rover. Екранът с функции за приближение и разтегляне с пръсти, подобно на таблетите, притежава редица нови характеристики, включително начални страници с възможност за персонализация, подобрени функции за сателитна навигация и мигновен достъп до любимите приложения на водача.

SVAutobiography Dynamic е оборудван и с две системи, проектирани да осигуряват по-добър контрол и пъргавина. Dynamic Response подобрява управлението на автомобила и комфорта на пътниците, като намалява накланянето на каросерията при завиване. Системата контролира предната и задната ос по отделно, осигурявайки повишена динамика при ниски скорости, върхова стабилност при високи и по-прецизни движения на волана. Adaptive Dynamics следи движенията на автомобила до 500 пъти в секунда и реагира на управлението на водача и промените в пътната настилка, за да осигури по-голям контрол без да прави компромис с несравнимия финес на Range Rover.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин