Нов 1-литров 3-цилиндров двигател за Dacia Duster

3107
2019

Dacia Duster вече се предлага с бензинов двигател TCe 100, най-новия двигател на Алианса. Произведен в завода в Питещ, Румъния, TCe 100 е двигател от ново поколение, който значително намалява разхода на гориво и значително повишава производителността. CO2 емисиите и разхода на гориво на Duster TCe 100 са с 18% по-ниски от SCe 115, който той заменя. Така двигателят се класира на първо място в своята категория по отношение на бензиновите двигатели. TCe 100 вече се предлага за нива на оборудване Access (от 22 490 лв.) и Essential (от 26 070 лв.), запазвайки обещанието на Dacia за достъпни цени.

Новият 3-цилиндров бензинов двигател с индиректно впръскване и обем 1 л е по-лек и по-компактен. TCe100 разполага с всички най-нови технологии, включително турбокомпресор с електрически контролиран уейстгейт; изпускателен колектор, частично интегриран в цилиндровата глава, променливи фази на газоразпределение за всмукателните и изпускателните клапани, както и плазмено покритие на цилиндрите.

Съчетан с 5-степенна ръчна скоростна кутия, TCe 100 осигурява още повече гъвкавост както в града, така и извън него. Със своите 100 к.с. (74 kW) и 160 Nm въртящ момент, TCe100 се възползва от по-голяма енергийна ефективност и подобрено пътно поведение благодарение на турбото. Новото поколение двигател осигурява оптимално удоволствие от шофирането чрез увеличен въртящ момент, наличен от ниските обороти на двигателя за по-динамично ускорение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин