Нов световен рекорд по дрифтене


10
ян.
2018

Нека всеки сложи ръка на сърцето си и си признае – колко дълго сте дрифтили? Една минута? Пет минути? Сигурно не е малко, но все пак е много по-малко от постижението на BMW

11-ти декември 2017, BMW Performance Center в Гриър, Южна Каролина: близо до местния завод на BMW инструкторът Йохан Шварц се запътва към мега-дрифта. В новото M5 той се вмъква в нещо като „Skid Pad“. За да поддържа това състояние в продължение на часове, M5-цата на Шварц ще бъде зареждана по време на движение като боен изтребител.  Това е възможно благодарение на разработена от фирмата Detroit Speed инсталация за зареждане на борда на старо M5.

Зад волана му е шеф-инструкторът Мат Мълинс, който трябва да се съобразява с дрифта на колегата си Шварц, тъй като все пак ще трябва да зареждат в движение. С помощта на придържащ колан Мат Бътс от фирма Detroit Speed се подава от страничния прозорец, за да извърши зареждането: „Тренирахме многократно това зареждане. Нямахме право на евентуални грешки“.

Наградата за усилията са два световни рекорда: за осем часа Йохан Шварц дрифти в продължение на 374,2 километра и подобри най-доброто постижение с цели 230,1 километра. Освен това Шварц и Мълинс дрифтиха заедно върху мокра настилка в продължение на 79,3 километра.

Още по темата

Card image cap
„Самоделката“ на AUTO BILD

5
авг.
2016

30 години след спирането на сериала aвтомобилът на Колт Сийвърс се завръща

Card image cap
Клубът на супербързите: Mazzanti Evantra

22
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap

В последния брой:

Архив >