Нов световен рекорд по дрифтене


10
ян.
2018

Нека всеки сложи ръка на сърцето си и си признае – колко дълго сте дрифтили? Една минута? Пет минути? Сигурно не е малко, но все пак е много по-малко от постижението на BMW

11-ти декември 2017, BMW Performance Center в Гриър, Южна Каролина: близо до местния завод на BMW инструкторът Йохан Шварц се запътва към мега-дрифта. В новото M5 той се вмъква в нещо като „Skid Pad“. За да поддържа това състояние в продължение на часове, M5-цата на Шварц ще бъде зареждана по време на движение като боен изтребител.  Това е възможно благодарение на разработена от фирмата Detroit Speed инсталация за зареждане на борда на старо M5.

Зад волана му е шеф-инструкторът Мат Мълинс, който трябва да се съобразява с дрифта на колегата си Шварц, тъй като все пак ще трябва да зареждат в движение. С помощта на придържащ колан Мат Бътс от фирма Detroit Speed се подава от страничния прозорец, за да извърши зареждането: „Тренирахме многократно това зареждане. Нямахме право на евентуални грешки“.

Наградата за усилията са два световни рекорда: за осем часа Йохан Шварц дрифти в продължение на 374,2 километра и подобри най-доброто постижение с цели 230,1 километра. Освен това Шварц и Мълинс дрифтиха заедно върху мокра настилка в продължение на 79,3 километра.

Още по темата

Card image cap
Модата на SUV-овете: стремеж към безсмисленото

5
сеп.
2017

Бихме направили онова, което можем, ако ни позволят това, което искаме. SUV-ът е декларация за намеренията на колела

Card image cap
50 години Italdesign: Subaru SVX

3
апр.
2018

Преглед на най-известните модели на Giugiaro

Card image cap

В последния брой:

Архив >