Нов президент и главен изпълнителен директор в Mitsubishi Motors Europe


24
юни
2021

Считано от 1 юли 2021 г., Ерик Уипиер, президент и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Europe (MME), реши да напусне компанията и да търси нови възможности другаде. В същия ден той ще бъде заменен от Франк Крол, който ще поеме ролята в перспективата на прехода на MME към нов бизнес модел в региона.
Ерик Уипиер се присъедини към MME през януари 2020 г., за да разшири и развие водещата позиция на Mitsubishi Motors в Европа, в стратегическата сфера на електрифицираните SUV с най-добре продавания в глобален мащаб модел – Outlander PHEV.

Извънредните обстоятелства от 2020 г. добавиха неочаквани, но основни нови нива на отговорност, като преминаването на MME през пандемията от COVID-19 едновременно като организация и като бизнес, както и започването на регионално внедряване на глобалния средносрочен план на Mitsubishi Motors Corporation. През този период MME успя да запази водещата позиция на Outlander PHEV в Европа сред плъг-ин хибридните SUV *, както и да подготви пускането на новия Eclipse Cross PHEV на европейския пазар.

Коментирайки последните 18 месеца, Ерк Уипиер каза: „Неочакваните събития от 2020 г. създадоха предизвикателство, което никой не можеше и да си представи в месеците преди – да насочваме компанията, нашите хора и нашия бизнес през безпрецедентна съвкупност от обстоятелства. Чувствам се изключително горд от това, което целият екип на MME постигна в тази уникална среда и бих искал да изразя искрената си признателност към целия мениджмънт и персонал на MME, а очевидно и нашите дистрибуторски партньори в областта.“

Отбелязвайки назначението си, Франк Крол каза: „За мен е чест, че ми се дава възможност да ръководя MME, докато се подготвяме да започнем вълнуваща нова глава в историята на Mitsubishi Motors в Европа. Познавайки от първа ръка отличната репутация и страстта към марката Mitsubishi Motors в целия бранш в региона, имаме солидни основи, върху които да се изгради силно бъдеще за Mitsubishi Motors в Европа, от току-що пуснатият Eclipse Cross PHEV до представянето на нови модели, разработени от Renault на платформи от Алианса.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин