Нов оперативен съвет на Алианса Renault Nissan Mitsubishi


13
мар.
2019

Жан-Доминик Сенар, председател на Борда на директорите на Renault, Хирото Сайкава, Главен изпълнителен директор на Nissan, Тиери Болоре, Главен изпълнителен директор на Renault, и Осаму Масуко, Главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors, обявиха намерението си за създаването на нов оперативен съвет на Алианса

Жан-Доминик Сенар ще действа като председател на този нов оперативен съвет на Алианса, като главните изпълнителни директори на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors също се присъединяват към борда.

Новият оперативен съвет на Алианса ще управлява сътрудничеството между Nissan, Renault и Mitsubishi Motors и ще търси нови начини да удовлетвори съответните акционери и служители.

Жан-Доминик Сенар, Хирото Сайкава, Тиери Болоре и Осаму Масуко днес обявиха намерението си да създадат оперативен съвет на Алианса за Nissan, Renault и Mitsubishi Motors, целящ да подпомогне укрепването на Алианса, както и да положи основите за бъдещи успехи.

Новият Съвет на Алианса ще замести RNBV и NMBV като орган, който наблюдава операциите и управлението между Renault, Nissan и Mitsubishi в рамките на Алианса. Като такъв той ще бъде лицето и основният двигател на „новия старт“ на Алианса.

За да постави основите на новия етап на развитие на Алианса, новият съвет ще се състои от председателя на Борда на директорите на Renault, който ще действа и като председател на новия оперативен съвет на Алианса и главните изпълнителни директори на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors. Оперативните решения, взети от Съвета на Алианса, ще се основават на консенсус, като допринасят за печелившия подход на Алианса.

Всички страни одобриха Меморандум за разбирателство, чиято окончателна версия ще бъде подписана във връзка с годишнината от създаването на Алианса.

Новият съвет възнамерява да заседава ежемесечно в Париж или Токио и редовно да информира заинтересованите страни за ключови инициативи и постижения. Съветът на Алианса ще предложи конкретни проекти, които да дават препоръки за и да стимулират изпълнението на нови начини за създаване на добавена стойност на трите автомобилни компании.

С наближаването на 20-та годишнина от създаването на Алианса съветите на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors биха искали да признаят големия принос на Алианса в успеха на трите компании и техните партньори.

Създаването на новия оперативен съвет на Алианса цели да помогне на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors да станат водеща структура в бързо променящия се и силно конкурентен световен автомобилен пазар.

Благодарение на ангажираността и лоялността на служителите на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors, както и силно конструктивното сътрудничество с Daimler, Съветът на Алианса ще продължава да осигурява печалба за всички участници.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >