AUTO BILD България / Нов-новеничък Saab 9-3 Wagon се продава за 62 000 лв.

Нов-новеничък Saab 9-3 Wagon се продава за 62 000 лв.


10
дек.
2018

Кой е казал, че вече не се предлагат нови Saab-ове? Италианският дилър Zanetti Omero & C търси нов собственик на 9-3 Sportwagon, който почти никога не е каран. Автомобилът е закупен точно преди шведският производител да фалира – но не се посочва кога е произведен. Вероятно годината е 2011, когато в Тролхетан спряха производството. Комбито е само на 90 км и все още мирише на ново, въпреки че е престояло около седем години в шоурума. На някои от снимките дори можете да видите найлоните на мястото за краката.

9-3 е решен в черен металик и е в ниво на оборудване Vector, включващо автоматичен климатик, седалки с частично кожена тапицерия, паркинг сензори, автопилот, отопляемо предно стъкло и др.

Двигателят е 1,9-литровият турбодизелов TTiD4 с максимална мощност 131 к.с., комбиниран с 6-степенна ръчна трансмисия, предаваща тяга към предните колела. През 2011 благодарение на филтъра за твърди частици автомобилът е бил един от „най-чистите“ в класа си, отделяйки само 119 г СО2 на км.

Най-притеснителното в цялата история е цената: италианците искат за автомобила впечатляващата сума от 62 000 лева – след някоя година тази стряскаща сума би могла да се окаже добра инвестиция с оглед на факта, че Saab вече е „мъртва“ марка и ще става все по-атрактивна за колекционерите.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >