Нов мотор за Karoq Sportline

0308
2018

Подобно на първия си SUV Kodiaq, след една година на пазара Skoda лансира и Karoq във версия Sportline. За да се различава тази версия от стандартната модификация, чешката компания леко е променила предната броня и е боядисала голяма част от зоните за качване в колата в цвета на каросерията. В долната част на праговете и на предната броня има черни декоративни елементи. Тонираните стъкла и черните релси на покрива завършват спортния вид на колата. Плакети на предните калници издават, че Karoq е Sportline. Серийно компактният SUV „стъпва” на черни 18-цолови алуминиеви джанти.

Единствено за Karoq Sportline Skoda предлага нов двигател. 2-литровата топмоторизация разполага със 190 к.с. – иначе клиентите могат да избират измежду 1,5-литров бензинов мотор със 150 к.с. и 2-литров дизел със 150 или 190. Представянето на новата модификация ще бъде по време на автосалона в Париж (4-14 октомври 2018), а продажбите ще започнат в края на тази или началото на следващата година.

В унисон с темата „Спорт”, пасажерите се разполагат върху спортните седалки със сребристи контрастни шевове. За „креслата” отпред чехите са предвидили дори лумбални опори. За по-добър захват воланът е „облечен” в перфорирана кожа, сребристи декоративни шевове поставят контрастен акцент, който алуминиевите сигнали продължават. Във варианта Sportline покривът и рамките на стъклата са в черно, а серийно на борда се поставя LED-пакет с амбиентно осветление.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин