Нов мек хибрид с бензинов мотор с филтър за твърди частици в E 350


31
окт.
2017

Мощност колкото при 6-цилиндров мотор, но значително по-нисък разход на гориво – това предлага новият 4-цилиндров бензинов двигател в Mercedes E 350 Coupé и E 350 Cabriolet. Двулитровият агрегат е с 299 к.с. и с 400 Нм максимален въртящ момент, като зависимост от варианта на каросерията харчи 6,7 или 6,8 литра на  100 километра. за сравнение: моделът с 6-цилиндров мотор E 320 на стария E-клас Coupé с 272 к.с. имаше разход на гориво 10,5 литра. Агрегатът със заводско наименование M 264 ще се използва и в бъдещия А-клас.

По-ниският разход на гориво е заслуга на 48-волтовата мрежа. Тази техника позволява почти незабелязано стартиране на двигателя, както и хибридни функции като буустване, реене и рекуперация.

От Mercedes се гордеят и със съотношението си обем/мощност на двигателя от над 100 кВт. на литър. За целта е използван Twinscroll-турбокомпресор. За намаляването на вредните емисии се използва филтър за твърди частици за бензинов мотор. Новият E 350 Coupé струва 120 000 лв., а кабриолетът – 130 000 лв.

Coupé-то предлага и различни форми на индивидуализиране: нови лакове (червен и сребрист), както и алуминиеви декоративни елементи.  За кабриолета се предлага пакет Night с блестящи, черни детайли. Също така има нови функции по отношение на свързаността, както и услуга Concierge при злополуки. Има и нова практична функция чрез известяване с SMS: ако маневриращ автомобил закачи паркираната ви кола, получавате известие за случилото се.

Също както и S-клас, E-клас (седан, комби, Coupé и кабриолет) предлага опционално комфортно управление Energizing. Чрез тази система например се управляват климатизацията, осветлението на интериора, функциите за масаж и освежаване на въздуха – като изберете една от шестте програми.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >