Нов компактен SUV на Mitsubishi


24
ян.
2017

Има модели автомобили, за които човек от време на време си казва: а, вярно че имаше и такъв. Такъв например е Mitsubishi ASX, който определено не е сред най-продаваните. На автомобилния салон в Женева 2017 (9-ти до 19-ти март) ще бъде показан новият ASX.

Mitsubishi пускат засега само снимка на модела в сянка и наричат модела „новия компактен SUV“. Продължителността на живот на актуалния ASX, който е на пазара от 2010 г., изисква ново поколение.  Обещанието е за по-дълго междуосие с къс заден надвес. На снимката се виждат повече ръбове и извивки. Въпреки новия модел, АSX ще продължи да се произвежда още няколко години. От есента на 2017 г. на пазара ще се появи и новият компактен SUV, който ще бъде с пет сантиметра по-дълъг от ASX, който е с дължина от 4,35 метра.

Засега от Mitsubishi не дават информация за техниката. До момента  ASX се предлагаше с един бензинов мотор със 117 к.с., както и с два дизелови мотора със 114 и 150 к.с. Не е изключено, бензиновият мотор да е с турбо. Сигурно е обаче, че новият ASX ще предлага много повече асистиращи системи. Сред тях са система за автоматично паркиране, асистент за смяна на пътната лента, за предупреждаване за мъртвата зона, както и система, която ще информира двойното задвижване за състоянието на пътната настилка.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин