AUTO BILD България / Нов интериор и изключване на цилиндрите за Mazda6

Нов интериор и изключване на цилиндрите за Mazda6

Mazda 6 получава фейслифт. Отвънка почти всичко е останало същото, но в интериора всичко в ново. AUTO BILD има цялата информация!


30
ное.
2017

Най-големите разлики в обновената Mazda6 са отпред и отзад – фаровете имат нова форма и модерната хромирана решетка се откроява с много елементи и продължава под тях. Предната броня е по-елегантна и отворът за въздух е станал по-малък. Отстрани от Mazda не са променили нищо, но новият дизайн на джантите е впечатляващ. По задницата има леки промени – хромираният елемент на капака влиза в стоповете. Задната броня има нови кантове, които оформят светлоотразителите.

Интериорът е напълно нов

Интериорът е подреден и спортен

Интериорът на фейслифтовата Mazda6 е напълно различен от останалата гама на японците. Отворите за въздух са по-малки и по-изискани от тези на другите модели. Обдухването на седалките е опционално, а воланът е познат от CX-5, но при Mazda6 има хромиран пръстен около емблемата. LCD-мониторът е по-голям и Mazda залага на много кожа в интериора.

Mazda подобрява част от конструкцията на каросерията и шасито, за да увеличи комфорта. Асистиращата система при задръствания е подновена и е добавена 360-градусова камера, чрез която автомобилът може да „наблюдава“ навсякъде.

Два бензинови и два дизелови двигателя

При пускането на пазара, Mazda6 ще се предлага с два бензинови мотора с три варианта за мощност. Базовият мотор е двулитровият Skyactiv-G със 145 к.с. С друг софтуер той развива 165 к.с., най-мощният бензинов мотор е 2,5-литровият Skyactiv-G със 194 к.с. и изключване на цилиндрите. От Mazda модифицират дизеловия 2,2-литров Skyactiv-D в два варианта – със 150 и 184 к.с. Двете версии са битурбо с променлива геометрия на турбините. Предлага се и дизел с двойно задвижване, но само като комби. Комбито ще бъде представено през март 2018 г. в Женева.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >