/ Нов електрически седан от Италия с гени на Ferrari

Нов електрически седан от Италия с гени на Ferrari

Сърдит поглед, стилни линии: Aehra ни дава възможност да хвърлим поглед върху втория планиран модел на марката – седан. Какво знаем досега?

Изчистени и въпреки това вълнуващи форми. Това личи от първите снимки на Aehra Sedan. Aehra не ви говори нищо? Младата италианска марка има големи планове. В края на 2022 г. те обявиха появата на електрически SUV, който сега ще бъде последван и от електрически седан.

В края на 2023 г. ще бъде представен третия модел на марката – компактен автомобил. От Aehra определят моделите си като „ултра-премиум-автомобили“.

Нека погледнем дизайна. Засега не е известно много, с изключение на няколко детайла. Италианският флаг е символ на дизайна на Aehra Sedan – в задната част на лявото странично стъкло. Седалището на Aehra в Милано. От 1-ви март 2023 марката има нов служител – Франко Чимати, някогашен тестов инженер на Ferrari. Това ни кара да очакваме вълнуващи автомобили. Все пак Чимати е работил над три десетилетия за Ferrari, като е участвал в създаването на модели като   512 TR и 456 GT.

Камери вместо странични огледала

Тези тийзъри показват форма, осигуряваща най-добра аеродинамика. Насочените надолу фарове придават сърдит поглед, а страничните огледала на автомобила са заменени с камери. За повече относно втория модел на Aehra ще трябва да изчакаме 16-ти юни 2023 г. Първите доставки на SUV-а и на седана са планирани за 2026 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин