Tакси електромобил за над 80 000 лв. тръгва по софийските улици


7
ян.
2021

Въпреки пандемията и свиването на бизнеса, таксиметровата компания Yellow! не спира развитието си и желанието за по-качествена услуга и по-добър живот в София. От днес в града може да бъде видян поредният 100% електрически автомобил на Yellow – KIA e-Niro. Моделът е оборудван с батерия с голям капацитет – 64 kWh, която гарантира пробег от 455 км с едно зареждане. Освен че почти напълно препокрива възможностите на автомобил с ДВГ, e-Niro гарантира изключителен комфорт за пътниците в автомобила, като предлага и несравним обем на багажното отделение от 451 л. KIA e-Niro е поредната съвместна значителна стъпка на КИА Моторс България и Yellow! към електрическата мобилност на следващото десетилетие. Мобилност, която няма да замърсява нашата градска среда с вредни емисии или шум.

Екологичното електрическо такси приема и насърчава безкешовите плащания – с карта или смартфон, които Yellow и Mastercard въведоха като стандарт за цялата индустрия и от няколко години работят активно по налагането им като най-съвременни, бързи, удобни и сигурни. „За Mastercard партньорството с Yellow такси е дългосрочен приоритет и се радваме, че двете компании гледат в една посока – през изминалата година в световен мащаб обявихме съхраняването на планетата за наш приоритет с кампанията Priceless Planet, която се стреми да въвлече милионите ни картодържатели в смислени зелени инициативи с грижа за човека и природата утре. Това е естествен ход на експоненциалната дигитализация на плащанията, което пести ресурси. Електрическата мобилност е част от бъдещето и иновациите, които ще направят живота на децата ни утре по-чист“ казва Ваня Манова, Мениджърът на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

KIA e-Niro е оборудван с най-съвременни технологии, които гарантират едновременно комфортно и истински забавно управление. Батерията може да се зарежда между 20% и 80% за 42 мин от 80 kW зарядна станция. 150 kW мотор (204 к.с.)  ускорява машината от 0 до 100 км/ч за 7,8 сек. Системите за активна сигурност в KIA e-Niro такси, включват камера за движение на заден ход с динамично навигиране, ABS, BAS, ESC, HAC, BSA (Battery saving system) система, предпазваща батерията, „Cruise Control“ + „Speed limiter“ и др.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >