Ново спортно Picanto и малко SUV-че


30
апр.
2018

Kia пуска нов „спортист“ на Picanto, както и нещо като малък SUV. Какви са предимствата им спрямо базовия модел?

Третото поколение на Kia Picanto е на пазара от една година. Две трети от клиентите в Германия предпочитат средната от трите моторизации: 1,2 литра работен обем, 84 к.с., 4-цилиндров атмосферен двигател. Дали обаче този Picanto е достатъчно пикантен? Сега се предлагат новите GT-Line и X-Line, и двата с базов 1,2-литров двигател. Ако все пак искате още по-голяма мощност, ще я получите с 1.0 T-GDI и 100 к.с.

Досега GT-Line се предлагаше в Rio и Ceed. 1.0 T-GDI ускорява доста пъргаво, но 3-цилиндровият агрегат не е съвсем безшумен. По време на теста GT харчеше 6,2 л/100 км. На предните седалки има достатъчно място, а окачването е доста стегнато и предаваше осезаемо неравностите на пътя към пасажерите. По време на теста този ефект бе подсилен от 16-цоловите джанти GT-Line. Красотата изисква жертви.

Моделът стартира от 27 460 лв. и освен 16-цолови джанти, включва серийно двойна ауспухова тръба, нова задна броня и седалки с тапицерия от изкуствена кожа. Picanto е чудесен автомобил за града – предимно за двама пасажера. Базовата цена на модела е 18 990 лв.

 

Още по темата

Card image cap
BMW M8 GTE

23
юли
2017

Card image cap
Бъдещите ни инженери отново се готвят за Formula Student

21
дек.
2016

Екипът от ТУ-София ще търси финансиране за участие в поне два старта от шампионата следващата година

Card image cap
Hummer-ът на Тупак продаден на аукцион

25
май
2016

Последният автомобил на Тупак Шакур – Hummer H1, наскоро беше продаден на аукцион на цена, три пъти по-висока от очакваната

Card image cap

В последния брой:

Архив >