Ново предизвикателство за българския суперавтомобил

„София Кар Моторспорт” и Sin R1 GT4 се включват във втория кръг от Европейските GT4 серии на пистата По във Франция.

1305
2016

„София Кар Моторспорт” и Sin R1 GT4 ще участват във втория старт от Европейските GT4 серии на пистата По във Франция. Тя е с дължина 2.769 км, като градското състезание на По е вълнуващо почти колкото това в Монако. По става домакин на състезание за първи път през 1930, като в наши дни на нея се провеждат предимно надпревари от Formula 3 Championship.

За първи път участниците в Европейските GT4 серии ще имат възможността да се състезават в градска надпревара. Първото състезание ще се проведе на 14 май, събота, от 21:50 и ще бъде излъчено на запис в неделя от 8:30 часа по БНТ HD, а второто ще бъде предавано на живо (12:30 часа) по BNT HD.

Отборът ни успешно стартира в първия кръг на Европейските GT4 серии през май в Монца – Sin R1 GT4 даде първо време и на двете свободни тренировки, като остави зад гърба си всички свои конкуренти. Успехът на българския суперавтомобил, създаден от Росен Даскалов, продължи и в квалификациите за място, където пилотите Хендрик Щил и Андреас Гюлден се представиха отново с най-добри резултати. За съжаление във второто състезание на италианското трасе победният ход на тима беше прекъснат заради повреда в алтернатора.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин