Ново пололение LED-фарове за следващата Insignia

32 LED сегмента се грижат за оптимално осветяване без да заслепяват останалите участници в движението


8
ное.
2016

За да подобрят още повече видимостта при движение по отсечки със завои на дълги светлини с пълна интензивност, инженерите на компанията са добавили нови функции към матричната система на предните светлини IntelliLux LED на новата Insignia. Светлинната интензивност на вътрешните сегменти от матрицата се увеличава в зависимост от ъгъла на отклонение на волана, за да подобри осветяването на пътя в кривата на завоя.

Всеки фар, оборудван с новата система IntelliLux LED, разполага също и с насочен лъч в режим на дълги светлини, който при пълна мощност на дългите светлини осигурява допълнително осветяване с обхват до 400 метра, с което допълнително подобрява видимостта за водача на новата Insignia на дълги разстояния.

Въпреки футуристичната ДНК, заимствана от изпълнения с визии за бъдещето концептуален модел Monza, адаптивните матрични предни светлини IntelliLux LED на новия Opel Insignia са невероятно лесни за управление. В момента, в който автомобилът напусне зоната на населените места, предните светлини се включват автоматично и оттам-нататък адаптират автоматично и постоянно обхвата и разпределението на светлинния поток към всяка ситуация на пътя – в зависимост от това дали автомобилът се движи в града, по извънградска отсечка, на магистрала, извършва маневра на кръстовище или завива с висока скорост. Системата с 32 LED сегмента (16 при Astra) превръща нощта в ден за водачите на новия Opel Insignia – но без да заслепява останалите участници в движението.

Изпробвахме новия Opel Insignia

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин