Ново лице за Mokka

Нова визия, нова двигатели и най-накрая изчистен кокпит: така подложеният на фейслифт Opel Mokka с добавката Х към името ще дебютира на автосалона в Женева

0402
2016

Най-накрая копчетата са изчезнали! С фейслифта на Mokka още един модел на Opel получава по-лесен за управление кокпит. На автосалона в Женева (3-13 март 2016 г.) германците ще покажат за първи път преработената версия на модела, която ще се появи в шоурумовете през есента.

С новите светлини задницата на Mokka изглежда по-масивна, отколкото досега.

С новите светлини задницата на Mokka изглежда по-масивна, отколкото досега.

Малкият SUV се продава много добре и играе съществена роля за успеха на компанията със седалище в Рюселсхайм. От лансирането му на пазара през 2012 г. досега от него са продадени над 500 000 бройки. С добавката Х към името Opel иска да подчертае офроуд характера на модела. Дългият 4,28 м автомобил е получил преработена предница с шестоъгълна радиаторна решетка, нова LED-графика на светлините с традиционния за марката мотив на „двоен бумеранг”, както и променен дизайн на стоповете. Така Mokka изглежда „по-корава” и по-зряла. По-важно е, че морето от копчета в кокпита вече го няма! Интериорът напомня за новата Astra и по желание на клиента се оборудва със 7- или 8-инчов тъчскрийн в центъра на таблото. Клиентите ще могат да поръчват и системата OnStar.

Двойно задвижване при нужда

След като новият 1,6-литров „шептящ” дизел беше поставен на Mokka, сега идва и нов бензинов агрегат – 1,4-литров турбомотор с директно впръскване и 112 кВт (152 к.с.) ще бъде комбиниран с 6-степенна автоматична трансмисия и адаптивно двойно задвижване. Разходът му ще бъде 6,6 л на 100 км. Посредством ламелен съединител до 50 процента от мощността ще бъде прехвърляна към задната ос.

Най-после въздух: броят на бутоните в кокпита е намален драстично.

Най-после въздух: броят на бутоните в кокпита е намален драстично.

Новост са и адаптивните LED-фарове, които се нагаждат спрямо ситуацията на пътя и не заслепяват насрещно движещите се автомобили. LED-системата заменя досегашната Bi-Xenon. Предната камера на Mokka X е подобрена и сега функцията за разпознаване на пътни знаци е по-прецизна. Ергономични седалки и система за безключов достъп и отваряне на задния капак също ще могат да бъдат поръчани.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин