Ново лице за 6-цилиндровия круизър на BMW

3110
2022

Шестте цилиндъра са съществена част от гените на BMW. Мотоциклетната линия на марката с „шест гърла“ носи името К 1600 и освен с атрактивната си визия, пленява и с луксозното оборудване. За новата моделна година BMW Motorrad осигури на всички четири варианта в гамата (GT, GTL, B и Grand America) нов облик, повече мощност и повече лукс.

1649-кубиковият агрегат е станал по-екологичен благодарение на допълнителен катализатор, нова управляваща електроника и още две ламбда сонди (oбщият им брой е четири) зад двата катализатора. Максималният въртящ момент е вдигнат от 175 на 180 Нм, а мощността от 160 к.с. е запазена, но вече се достига не при 7750, а при 6750 об./мин. Германците обещават разход 5,9 л/100 км. Така благодарение на 26,5-литровия резервоар пътешествениците ще могат да изминават до 449 км, преди да им се наложи да заредят.

Задвижващият агрегат на К 1600 е най-тесният редови сериен 6-цилиндров двигател, поставян на мотоциклет

Версията за новата моделна година се отличава преди всичко с новите, по-остри линии на дизайна, които откриваме най-вече при Full LED фаровете със следене на завоите и автоматично адаптиране на светлинния сноп при ускорение и намаляване на скоростта.

10,25-инчовият TFT цветен дисплей поддържа навигация и предлага отлична свързаност
Модерните адаптивни Full LED фарове „следят“ завоите и се регулират автоматично при ускорение и спиране

Благодарение на новата електроника за двигателя К 1600 вече разполага с функцията MSR, която „омекотява“ действието на „моторната спирачка“ върху задното колело при низходящо превключване с цел стабилност. Електронно управляемото окачване Dynamic ESA „Next Generation“ адаптира работата на амортисьорите в зависимост от данните, получени от сензорите за движение на мотоциклета, и aвтоматично регулира позицията на водача спрямо натоварването. „Ездачът“ може да избира измежду четири режима на каране от новия НD TFT дисплей. На екрана може да бъде изкарана картата на навигацията и да бъде активиран Split Screen Mode.

Мотоциклетната линия на марката с „шест гърла“ К 1600 – освен атрактивна визия, пленява и с луксозното оборудване

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин