НОВОТО SUZUKI IGNIS ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ

Месец преди премиерите на новия IGNIS на ключови западно-европейски пазари, в България официалният вносител на Suzuki – МИРКАТ ООД, представи изцяло новият ултра компактен SUV на едно различно и впечатляващо събитие.

1612
2016

ДИЗАЙН Новият IGNIS има минималистичен дизайн с неподвластни на времето детайли, които му придават изключително динамичен силует. Изразителната предна решетка и характерния U-дизайн на фаровете са изчистени и допринасят за категоричната му индивидуалност. Задната броня на IGNIS допълва силуета на автомобила с перфектна естетика на модерен кросоувър. Въпреки свръх-компактните си размери IGNIS убеждава със своята забележителна ежедневна практичност. В просторното вътрешно пространство лесно можеш да намериш място за всичко, което е неразделна част от твоето динамично градско ежедневие. Елегантният дизайн на таблото и удобно разположената централна конзола са също толкова впечатляващи колкото и екстериора на новия IGNIS. Хоризонталните правите линии на таблото подчертават вътрешния простор и ергономичен дизайн, а качеството на използваните материали предлага несравнимо усещане за комфорт. Ъгълът на отваряне на вратите на IGNIS е по-голям, което прави влизането и излизането от автомобила изключително лесно въпреки компактните размери на този малък SUV. Възможностите за персонализация на интериора, които да се съчетават с цвета на автомобила му придават младежки дух.

РАЗМЕРИ Дължината на новия IGNIS е 3.7 метра, а радиусът на завиване е 4.7 метра – това го прави изключително лесен и удобен за шофиране в градски условия. Седалките на автомобила са разположени високи, като по този начин се гарантира позиция с отлична видимост на водача. Дизайнерите на новия IGNIS са създали компактно купе, което може да побере 5 човека и техния багаж. Багажът достига до обем от 267 литра, което го прави достатъчно голям за товарене на най-необходимите вещи при пътешествия и извън града.

ДВИГАТЕЛИ Новият IGNIS е оборудван с атмосферен бензинов 1.2-литров двигател DUALJET с макс. мощност: 90 к.с. / 6.000 об.мин. и макс. въртящ момент: 120 Нм / 4.400 об.мин. Този двигател притежава балансирана хармония между мощност и разход на гориво. Благодарение на двойната система за впръскване и по-лекия материал, използван за производството му, генераторът постига забележително нисък разход на гориво от 4.6 л/100 км. Двигателят е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия или AGS (Auto Gear Shift by Suzuki) автоматична скоростна кутия с отличие от Японското дружество за насърчаване на машинната индустрия. За почитателите на хибридните автомобили IGNIS предлага същия 1.2-литров DUALJET двигател в комбинация с полухибридната система SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). SHVS се състои от интегриран генератор, който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на автомобила, и компактна високо-производителна литиево-йонна батерия. В допълнение, системата е отговорна и за производството на електрическа енергия по време на спиране на автомобила, която се използва за захранване на електронни компоненти, като например радио и светлини. Средната консумация на гориво при 1.2 DUALJET + SHVS е само 4.3 л/100 км. В подобни ниски нива варират и емисиите на CO2. Емисиите на CO2 за модели с 1.2 DUALJET двигател с механична скоростна кутия е 104 г/км, докато при двигателя с полу-хибридна система емисиите са с нива от 97 г/км.

БОГАТО ОБОРУДВАНЕ Новият IGNIS включва оборудване, което отговаря на потребностите на всеки съвременен шофьор за комфорт и модерни технологии: Мулти-информационна система с тъч дисплей и възможност за свързване със смартфон. Камера за заден ход, чийто образ се появява на дисплея на мулти-информационната система и подобрява видимостта. Навигация. LED светлини. Автоматични светлини като стандартно оборудване за всички версии. Keyless Push Start система. Задните седалки са с плъзгаща функция.

Новият IGNIS се предлага с изключително конкурентна цена, която започва от 21 990 лв с включен ДДС и ECO BONUS, а в най- високото оборудване и със задвижване на четирите колела цената достига 31 690 лв с ДДС. При версиите с хибридна система цената за 2WD е 30 490 лв с ДДС, а за 4WD е 33 490 лв с ДДС.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин