Новото Santa Fe: премиум скок

1008
2023

Изцяло новият SUV SANTA FE на Hyundai Motor Company дебютира днес на дигитална световна премиера с концепция „Open for More“. Фокусът на събитието е съществената трансформация на модела, с акцент върху новата му широка задна врата.

Широкият заден капак на изцяло новия SANTA FE свързва концептуално интериор с екстериор, за да предложи още повече преживявания на своите клиенти. Зоната на задната врата, някога място за съхранение, сега се превръща в открита тераса, която може да се използва, за да се наслаждавате на изживявания и на открито.  

Петото поколение SANTA FE е по-атрактивен, готов за приключения, с водещо в класа си интериорно пространство, благодарение на по-дългото междуосие и по-широкия ъгъл на отваряне на задната врата. По-дългото междуосие води и до повече пространство за третия ред седалки.

Предната част на изцяло новия SANTA FE прави силно първо впечатление благодарение на високия преден капак, H-образните фарове и рязко очертаните калници. Задните H-образните фарове и дизайнът на долната предна престилка черпят вдъхновение от емблемата на Hyundai, за да създадат смел и отличителен образ.

Новият интериор се предлага с полезни функции за комфорт, като възможност за безжично зареждане за два смартфона, панорамен извит дисплей, който обхваща 12,3-инчовия цифров клъстер и информационно-развлекателната система, която  подобрява видимостта за водача.

За изцяло новия SANTA FE Hyundai дава приоритет на интериорното пространство, като увеличава мястото за краката на втория и третия ред, съответно до 1075 мм на втория ред и 1055 мм на третия ред. Височината за пътниците зад водача от своя страна е увеличена до 958 мм, а самите седалки на третия ред са вече 282 мм.

За да подобри потребителското изживяване, изцяло новият SANTA FE е пълен с премиум функции за удобство, водещи за този сегмент. Релаксиращата седалка на първия ред с опора за крака позволява на пътниците да се отпуснат в удобна позиция, а 6,6-инчовият сензорен дисплей за управление на климатика прави настройките на отоплението и охлаждането още по-интуитивни.

При варианта с шест места независимите седалки на втория ред с механично накланяне и подлакътници осигуряват удобно пътуване за пътниците отзад. Изцяло новият SANTA FE предлага първото в света място за съхранение на централната конзола, което може да се отваря както от пътниците отпред, така и от пътниците отзад.

В Южна Корея и Северна Америка изцяло новият SANTA FE ще се предлага с две опции за задвижване. Бензиновият 2,5-литров двигател с турбокомпресор (2,5T GDI – 8DCT) осигурява максимална мощност на двигателя от 281 к.с. и максимален въртящ момент от 420 Нм. Бензиновият 1,6-литров хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI HEV – 6AT) осигурява максимална мощност на двигателя от 180 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм.

В Европа изцяло новият SANTA FE ще се предлага с две опции за задвижване, включително същия 1,6-литров хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI HEV – 6AT) или бензинов 1,6-литров Plug-in хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI PHEV – 6AT) с максимална мощност на двигателя от 160 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм.

Продажбите на изцяло новия Hyundai SANTA Fe в Корея се очаква да започнат през есента на тази година, а в Северна Америка и Европа – първата половина на 2024 г. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин