Новото Renault MEGANE R.S TROPHY-R: Нов рекорд на писта Спа-Франкоршан


25
юли
2019

В традицията на Renault Sport, новото поколение MEGANE R.S. TROPHY-R дължи своята производителност на двигател с мощност от 300 к.с., представен в началото на 2019 г. с Megane R.S. Trophy. MEGANE R.S. TROPHY-R е разработен като състезателен автомобил за кратко време от малък специализиран екип, който се фокусира върху три аспекта: максимално намаляване на теглото (до 130 кг в сравнение с Megane RS Trophy), преработена аеродинамика и нови настройки на шасито.

В съответствие с рекорда, поставен в Нюрбургринг, страстта на Renault Sport към спорта води до нови предизвикателства, като тази на пистата Спа-Франкоршан, дом на престижното състезание 24 часа на Спа. На 24 юли, 2019 г. новото Renault MEGANE R.S. TROPHY-R постави нов официален рекорд на пистата Спа-Франкоршан в рамките на R.S. Days пред многобройни фенове.

Освен от зрителите на пистата, събитието беше наблюдавано и от Renault Sport фенове в социалните мрежи. Изключителната инициатива е на практика безпрецедентна в индустрията.

Събитието R.S. Days се проведе по време на състезанието Formula Renault Eurocup. Посетителите имаха възможността да се запознаят с настоящи и исторически Renault Sport модели, както и да проведат ексклузивни срещи с експерти и пилоти от различни шампионати. Серията събития за клиенти перфектно допълват състезателните уикенди и предават посланието „от пистата до пътя“. Собствениците на R.S. моделите имаха възможността да шофират по пистата между две тестови сесии и да се срещнат с Лоран Хургон. 

Историята на Megane R.S. и пистата Нюрбургринг продължава повече от 10 години. През 2008 г. Megane R.S. R26.R завършва обиколка за 8’17’ и поставя първия рекорд в категорията на автомобилите с предно предаване. Време, което е подобрено 3 години по-късно, през 2011 г., от второто поколение Megane R.S. във версия Trophy, управлявано от създателя си, Лоран Хургон (8’07“97). През 2014 г. Хургон преминава под 8-минутна марка (7’54“36) за първи път с Trophy-R версията на Megane III R.S. Той участва и в опитите за нов рекорд с MEGANE R.S. TROPHY-R.

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R ще бъде лансирано като ексклузивна лимитирана серия от няколкостотин автомобила. Във Франция цената за модела ще започва от 55 000 евро. 

Пилотите от отбора на Renault във Формула 1 – Даниел Рикардо и Нико Хюлкенберг ще представят Renault MEGANE R.S. TROPHY-R на 24 май в рамките на Гран При на Монако.


Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин