Новото Renault Kangoo на ток изминава 300 км с едно зареждане на батерията

0411
2021

Renault е пионер в електрическата мобилност и безспорен лидер при електрическите лекотоварни автомобили в Европа от 2011 г. насам. От лансирането си Kangoo Electric печели сърцата на около 70 000 професионални клиенти и днес oт този модел е един на всеки пет електрически лекотоварни автомобила, продадени в Европа. Новото Kangoo Van E-TECH Electric ще бъде представено за първи път на широката публика на 16 ноември на автомобилното изложение Solutrans в Лион. Това е кулминацията на повече от 10 години ноу-хау в областта на електрическата мобилност за Renault.

Благодарение на новата си литиево-йонна батерия с капацитет от 45 кВтч, новото Kangoo Van E-TECH Electric може да се похвали с пробег до 300 км по цикъл WLTP. Батерията, разположена под пода на автомобила, не оказва влияние върху капацитета на товарното пространство.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric е оборудвано с електромотор с мощност от 90 кВт и въртящ момент от 245 Нм за плавно и лишено от стрес шофиране при всякакви обстоятелства. Еко режимът, който ограничава мощността на автомобила и максималната скорост, помага за оптимизиране на общия пробег и е изключително полезен при превоз на леки товари.

Водачът може да избира и между три режима на регенеративно спиране:

– Sailing (B1): ограничен регенеративен режим, подходящ за шофиране по магистрали

– Drive (B2): регенеративен режим по подразбиране за универсална употреба, който има усещане за двигател с вътрешно горене при отнемане на газта

– Brake (B3): максимален регенеративен режим за използване в задръствания и по планински пътища.

В новото Kangoo Van E-TECH Electric конвенционалните хидравлични спирачки се подпомагат от ARB система (адаптивна регенеративна спирачна система), която увеличава максимално количеството възстановена енергия, независимо от избрания режим на регенеративно спиране.

Разнообразието от режими на шофиране и регенеративно спиране означава, че водачите могат да избират между шест различни режима на шофиране за оптимален комфорт и пробег в зависимост от спецификата на работа и условията на движение.

Информацията, отнасяща се до избрания режим на шофиране, потока на енергия и ADAS системите, се показва на персонализируем опционален 10-инчов цветен инструментален панел.

За презареждане на батерията новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага избор от три типа зарядни устройства. Стандартният модел разполага с 11 кВт трифазно зарядно устройство chameleon, подходящо за всички видове зареждане в домашни условия. Опционалните зарядни устройства включват 22 кВт зарядно устройство chameleon за бързо зареждане на обществени зарядни станции и 80 кВт бързо зарядно DC устройство, което може да осигури 170 км пробег (по WLTР цикъл) за 30 минути. С двете допълнителни зарядни устройства батерията е снабдена с възможност за течно охлаждане.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric се зарежда от 15% до 100% за 3 часа и 50 минути на 11 кВ Wallbox устройство и за по-малко от 6 часа при 7,4 кВ Wallbox устройство.

ТЕРМОПОМПА ЗА ПОДОБРЕН ПРОБЕГ

За да гарантира един и същ пробег през всички сезони, климатичната система на новото Kangoo Van E-TECH Electric Kangoo Van E-TECH е оборудвана с термопомпа. Когато е оборудван с 22 кВт зарядно устройство, автомобилът извлича топлината около купето, за да го затопли без да се използва електрически резистор, консумиращ енергия. Термопомпата работи най-добре, когато температурата на околната среда е между -15°C и +15°C, често срещан диапазон за студените сезони в повечето европейски страни.

Не на последно място, новото Kangoo Van E-TECH Electric разполага с отопляеми предно стъкло, предни седалки и волан като допълнително оборудване.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric може да се похвали със същия капацитет на теглене като своя братовчед с двигател с вътрешно горене – товарен обем до 3,9 м3 (4,9 м3 в дългата версия), 600 кг полезен товар (800 кг в дългата версия) и 1500 кг прикачен товар.

ВСИЧКИ ПРЕДИМСТВА НА НОВОТО KANGOO VAN

Новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага същите иновации, оборудване и комфорт като новото Kangoo Van с двигател с вътрешно горене: гениалният „Open Sesame by Renault“ за най-широкия страничен отвор на пазара от 1,45 м, иновативният интериорен багажник „Easy Inside Rack“, мултимедийната система „Renault Easy Link“ с 8-инчов дисплей, картата „Renault Свободни ръце“, автоматичната ръчна спирачка, трите предни седалки с централна сгъваема облегалка, която се превръща в мобилен офис, почти 60 литра място за съхранение в кабината, включително чекмеджето „Renault Easy Life“, както и най-новото поколение ADAS системи, включително адаптивен круиз контрол с функция за спиране и потегляне и система за поддържане на лентата, които бележат първата стъпка към автономно шофиране.

Благодарение на приложението за смартфон MyRenault или мултимедийната система Renault Easy Link, новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага разнообразие от специфични свързани услуги като програмиране и график за зареждане на батерията, дистанционно наблюдение на нивото на заряд, предварително затопляне/охлаждане на купето и много други.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин