Новини » Новото Renault Austral разкрива елегантния си и мускулест силует

Новото Renault Austral разкрива елегантния си и мускулест силует

1301
2022

„Елегантен и технологичен“. С тези думи Жил Видал, дизайн директор Renault, описва най-новия SUV на марката от C-сегмент – новото Renault Austral. Прегръщайки отличителните белези на настоящата гама, дизайнерските екипи се стремят да създадат наистина модерен и изискан автомобил от висок клас.

Дизайнерите са надградили основните характеристики, които привличат толкова много хора към SUV моделите – пропорции, съотношение на размерите, надвеси, размер на колелата – и са се фокусирали върху придаването на силуета по-мускулест вид. Резултатът е SUV с изявен характер, но добри обноски. Дръзко, атлетично и модерно, новото Renault Austral има забележителни пропорции, които създават усещане за здравина и пъргавина.

Дизайнът на автомобили Renault, отдавна вдъхновен от чувствеността на живия свят, навлиза в нова ера. В нея, линиите, които пресичат горната част на арките на колелата, създават обновено усещане за структура, съживяват профила на модела. Силните, динамични линии на Austral директно отразяват новия език на Renault.

„Renault Austral съчетава силни стилистични елементи, които му придават динамичен и елегантен дизайн. Качеството му е видимо от пръв поглед. Намалихме пролуките в каросерията и усъвършенствахме равнините, за да добием незабавно усещане за качество”.

Жил Видал, дизайн директор Renault

Отличителните стилистични характеристики на новото Renault Austral включват подчертана, структурирана гънка в долната част на каросерията, която придава на силуета динамика. Този нов език на обем и форми се различава от по-традиционните статични хоризонтални линии. Разглеждан отстрани, Austral изглежда наведен напред, сякаш е в движение, дори когато е неподвижен.

Mодерен и технологичен SUV

Технологичните характеристики на новия Austral се намират най-поразително в предните и задните светлини. Две големи C-образни задни светлини се сливат в логото на автомобила по ефектен начин. Дизайнът на предната част е подобен с привличащи вниманието светлини и дизайн на решетката. Представена за първи път с Renault Megane E-TECH Electric, технологията Micro-optic е изработена от плексиглас и включва линии и шарки, гравирани директно върху повърхността и вътрешността на плексигласа. Когато са осветени от LED светлини, гравираните линии блестят кристално ясно за оживен разпознаваем вид.

Това технологично майсторство и желание за съвършенство са лайтмотив в дизайна на новото Renault Austral.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ