Новини » Новото Renault за Индия – със зелени мигачи

Новото Renault за Индия – със зелени мигачи

2611
2020

Renault представи прототипа на нов малък SUV за Индия. Серийната версия на Kiger трябва да се произвежда и продава в Индия, но по-късно ще бъде предлагана и на други пазари. Така че шансовете моделът да се появи в Европа са големи. Новото Renault напомня на Kia Sonet, който първоначално ще бъде предназначен за Индия, но след това ще дебютира и в други страни.

Kiger е с дължина под четири метра – защото така в Индия ще получава данъчни облекчения. Докато основната форма на каросерията с пластмасова облицовка изглежда доста близка до серийното производство, дизайнът на предната част е типичен за концептуална разработка. В горната й част откриваме голяма емблема на Renault, което привлича още повече вниманието благодарение на зелена флуоресцентна рамка.

Задната част не изглежда толкова „космическа“ като предната, но в серийната версия нещата ще бъдат още по-скромни.

Зелени мигачи за прототипа

Светещите акценти могат да бъдат открити навсякъде по автомобила: например по броните и праговете, както и върху дръжките на вратите. Фаровете са разделени на две части. В горната част има ултратънки дневни светлини с вградени зелени мигачи (разбира се, те няма да стигнат до конвейера). Светлинните блокове са свързани помежду си посредством LED ивица, която от своя страна ограничава горната част на малката радиаторна решетка. Един етаж по-долу късите и дългите светлини са поместени в дълбоко изрязан елемент, който действа като допълнителен въздухозаборник – но това вероятно е само дизайнерски трик.

Интериорът и двигателите все още се пазят в тайна

Отстрани се забелязват филигранните огледала, които не пасват много на мускулестата цялостна визия на автомобила. Задната част завършва с впечатляващ спойлер над стъклото. С-образните задни светлини и високата броня правят Kiger да изглежда по-подготвен за серийно производство отзад, отколкото отпред – но надали централно разположените изпускателни ще бъдат запазени. Боята на автомобила на шоуто също има шоуефект: към зеленото се добавят сини и лилави елементи, така че автомобилът да има различни цветове в зависимост от светлината и ъгъла на гледане. От Renault все още крият интериора, както и задвижването.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин