Новото Peugeot 3008 срещу Hyundai Tucson и Renault Scénic

Peugeot 3008 прави всичко по различен начин. Дали обаче той е и по-добър? Tucson и Scénic ще се опитат да му се противопоставят

1901
2017

ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНО: чисто новото Peugeot 3008. Разбира се, само това не е достатъчно, за да убеди клиентите. Иначе щяхме да харесваме гласа на всяка много красива певица – макар и той да не е толкова добър. С цена под 60 000 лв. Peugeot 3008 BlueHDI 150 отговаря на разумните ни очаквания. И се изправя срещу интересни противници. От една страна, също току-що обновеният Scénic. Това не е ли ван? И да, и не! Моделът на Renault е между два свята. И също както и Peugeot се предлага само с предно задвижване. Затова Hyundai Tucson, който в сравнението е един истински SUV и, разбира се, разполага с 4х4, изпреварва моделите с предно задвижване.

ТОВА ПРЕДЛАГАТ: SCÉNIC Е ТИПИЧЕН „ФРАНЦУЗИН“ – РАЗЛИЧЕН И СТРАНЕН
Малък волан, арматурно табло над него – това, което Peugeot отдавна смята за революция по отношение на архитектурата на кокпита при малките модели, присъства за първи път и в SUV. И според нас определено им се е получило. Миниатюрният волан е скосен в горната и в долната си част. Тоест имате чудесна видимост към уредите, без да се повдигате или навеждате. Дори напротив: благодарение на страхотните AGR седалки (с доплащащи се функция за масаж и електрическа настройка за тази на водача) в 3008 се чувстваме най-уютно. Управлението на кокпита също е много добро. Големият тъчскрийн с бутони за избор под него в никакъв случай няма да ви разсейва толкова, колкото варианта без бутони на Scénic, в който освен това се нуждаете от време за свикване. Загадка остава обаче защо за затъмняване на осветлението на уредите трябва да ровим толкова надълбоко в менюто на Peugeot. Нашият съвет: насочете погледа си на изток, към Корея. В Hyundai Tucson е доста по-делово и по-семпло в сравнение с шикозните „французи“, но пък е по-прегледно и по-интуитивно. За най-важните функции има отделни бутони. Няма нищо, което да ви разсейва. Затова пък точно както и в Peugeot доста прилично място на задната седалка.

PEUGEOT 3008 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин