Новото Mitsubishi Outlander – на платформа от алианса с Renault и Nissan


19
февр.
2021

Aктуалното поколение на Mitsubishi Outlander е на пазара от 2012 г. – така че е крайно време за нов модел. Сега японците представиха следващата генерация на SUV-а. В Северна Америка новият Outlander ще се продава от април 2021 г., но още не е ясно дали ще бъде пуснат в Европа.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА MITSUBISHI OUTLANDER НА СТАРО

Дизайнерски елементи от Eclipse Cross

Outlander номер четири визуално се различава много от своя предшественик и приема някои дизайнерски елементи от обновения Eclicpse Cross. Това включва популярните в момента разделени фарове. Радиаторната решетка е станала по-голяма, вече не е скрита под дебели хромирани лайстни, а бронята с атрактивната защита отдолу е близка до тази на предшественика. Като цяло, автомобилът вече изглежда много по-масивен отпред. Линията на стъклата отстрани също е променена. Черен декоративен елемент, който се простира след С-колоната, създава визуална връзка със задното стъкло. Като цяло задната част изглежда по-изчистена, отколкото при предишния модел. По-тесни, отново двукомпонентни задни светлини следват основната форма на актуалния модел, но са доста по-фини. По-големият спойлер на покрива придава на SUV-a по-спортен вид.

В зависимост от оборудването Mitsubishi Outlander ще използва джанти с размер до 20 цола.

Outlander вече използва нова платформа, която идва от алианса с Renault и Nissan – оттам идва и огромната прилика с предлагания в Северна Америка Nissan Rogue. Благодарение на нея SUV-ът е пораснал във всички посоки.

● Дължина: 4709 мм

● Ширина: 1861 мм

● Височина: 1747 мм

● Междуосие: 2705 мм

Outlander plug-in хибрид трябва да бъде представен по-късно

При пазарното лансиране Mitsubishi ще предлага само един двигател – 2,5-литров четирицилиндров бензинов, като все още няма данни за мощността му. Tя винаги ще се предава към колелата посредством CVT-трансмисия с осем „виртуални“ предавки. С този двигател Outlander ще се предлага не само със задвижване на предните колела, но и с 4х4. Очаква се SUV-ът отново да се появи и като plug-in хибрид. При него пробегът от 54 километра изцяло на ток трябва да бъде увеличен до поне 70 километра.

„Претрупаният“ кокпит на предшественика е отстъпил място на много по-елегантен интериор.

Още по темата