Новото MINI John Cooper Works дебютира на 24-часовото състезание на Нюрбургринг

2305
2024

Почитателите на MINI и феновете на моторните спортове очакват с нетърпение дебюта на дългоочакваното ново MINI John Cooper Works. Новото MINI John Cooper Works ще се появи за първи път в тазгодишните 24 часа на Нюрбургринг, едно от най-тежките състезания за издръжливост в света, отправящо предизвикателство към пилоти и отбори да преодолеят емблематичната Северна отсечка на Нюрбургринг в изтощителна битка за скорост, умения и надеждност.

Обвито в камуфлажно фолио, проектирано от дизайнерския екип на MINI, новото MINI John Cooper Works с бензинов двигател отдава почит на емблематичната червено-бяла цветова схема, която се използва за класическите Mini в моторните спортове от 60-те години на миналия век.

Новото MINI John Cooper Works, което ще отпразнува своята световна премиера през есента на 2024 г., е важен крайъгълен камък в ангажимента на MINI към иновациите и традицията. Новите модели на MINI John Cooper Works ще се предлагат по избор с бензинов двигател или с електрическо задвижване.

В знак на уважение към историческата победа на Mini с Mini Cooper S на рали Монте Карло през 1964 г. преди 60 години, състезателният автомобил разполага с отличително лого „37“, отбелязващо този крайъгълен камък. Тази емблема отдава почит на богатата традиция на MINI в моторните спортове.

Новото MINI John Cooper Works със стартов номер 317 ще се използва от частния състезателен отбор Bulldog Racing от Нюрбург и ще се състезава в категория SP 3T.

Наречен „MINI John Cooper Works PRO“, състезателният MINI Twin-Power Turbo автомобил е идеалното съчетание на емблематичния дизайн и надеждност на MINI с доказания на състезателната писта опит на Bulldog Racing.

Второ ще стартира черното MINI John Cooper Works със стартов номер 474 – MINI с ръчна скоростна кутия, което вече демонстрира своите умения и надеждност на 24-часовото състезание на Нюрбургринг миналата година и осигури на марката MINI подиум в клас VT-2.

В очакване на неговия дебют, ентусиастите на MINI могат да очакват незабравима демонстрация на възможностите на новото MINI John Cooper Works на тазгодишното състезание 24 часа на Нюрбургринг от 1-2 юни 2024 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин