Новото Infiniti QX55 – не ви ли прилича на Audi?

2611
2020

Infiniti – премиум марката на Nissan, представи наследника на FX. Новото SUV купе се нарича QX55 и от пролетта на 2021 година ще конкурира Audi Q5 Sportback, Mercedes GLC Coupé и BMW X4. Но не и при нас, защото брандът се оттегли от Европа още през 2019. Което е жалко, защото новият QX55 е доста впечатляващ.

Погледнат под ъгъл отпред, новият модел Infiniti донякъде напомня на Audi. Това се дължи не само на основната форма, но и на изпъкналата трапецовидна радиаторна решетка с широка хромирана храмка. Самата „мрежа“ на решетката явно е направена също от хром и по данни на Infiniti е вдъхновена от японското изкуство оригами. Точно под решетка има черна боядисана лайстна, а под нея е централният въздухозаборник. Заедно на пръв поглед изглежда, че скарата на QX55 плава. Фаровете и изразително оформеният капак са взети директно от QX50. В задната част на SUV купето има голям спойлер на покрива, а два детайла веднага привличат вниманието – „врязаните“ навътре в капака на багажника и стигащи до страничните панели LED-светлини, както и двуцветната броня. Долната част на самата броня е боядисана в цвета на каросерията и интегрира дифузьор и два хромирани ръбести ауспухови накрайника.

Aтрактивен елемент в задната част е 2-цветната броня.

Два екрана на централната конзола

Купе версията получава същия интериор като при QX50 с двата екрана, разположени един над друг на централната конзола. От тях се управляват настройките на автомобила и информационно-развлекателната система. Тя поддържа безжична връзка с Apple CarPlay, а потребителите на Android Auto ще трябва да свържат смартфона чрез USB кабел. Infiniti се отказва от изцяло дигитален кокпит. Седалките и повърхностите в купето са облечени в естествена или изкуствена кожа, в зависимост от оборудването – в два цвята. За постигане на премиум атмосфера инженерите са се постарали да постигнат максимално добра шумоизолация. За предните странични прозорци е използвано специално стъкло, а има и активна система за шумопотискане. При нея три микрофона в купето разпознават смущаващите звуци и задействат вълна с обратна честота през високоговорителите.

В зависимост от оборудването има двуцветна тапицерия.

Само един двигател за QX55

За Infiniti QX55 е предвиден само един двигател. Четирицилиндровият турбомотор с работен обем от 2 литра генерира 272 к.с. и 380 Нм и разполага със система за променлива степен на сгъстяване. Предаването на мощността се извършва посредством CVT-трансмисия, която за по-спортно усещане може да се управлява и с планки за превключване от волана. Мощността се предава и към четирите колела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин