AUTO BILD България / Новото Clio – като умален Megane

Новото Clio – като умален Megane


29
ян.
2019

Актуалното Renault Clio е на пазара от 2012 – крайно време е за ново поколение, което вероятно ще бъде показано на автомобилния салон в Женева!

Днес Renault разпространи кадри, на които се вижда как изглежда новият модел Clio отвън. На пръв поглед прави впечатление, че французите залогат по-скоро на еволюция, а не на революция в дизайна. Силуетът е като при предшественика, но предницата е „напасната“ към актуалното „лице“ на марката. Новите фарове, които още в базовото ниво на оборудване са LED, силно напомнят на „баткото“ Megane. Oт компактния модел е взета на заем и формата на дневните светлини. Докато радиаторната решетка е с увеличени размери, Clio е загубило 1,4 см по отношение на дължината. Renault обаче обещава, че мястото в интериора ще бъде увеличено. Обемът на багажника е вдигнат до 391 л. Освен това Clio, в зависимост от версията, е с 3 см по-близо до асфалта, което трябва да се отразява добре на аеродинамиката. В комбинация с опционалните 17-цолови джанти снижената позиция осигурява и по-динамична визия.

Клиентите, които искат колата да изглежда още по-спортно, ще могат за първи път да поръчат оптичния пакет R.S. Line. Новото ниво на оборудване заменя досегашното GT-Line и прави както екстериора, така и интериора да изглеждат още по-спортно. Задната част също е „пипната“ фино. Новите стопове на Clio получават характерен светлинен подпис и са с ново оформление. Задната броня загубва черната декорация и получава по-дълбок отвор за регистрационната табела. Дръжките на задните врати остават скрити в С-колоната.

Вчера Renault пусна първа снимка и информация за кокпита на малкия автомобил. Отвътре вече нищо не наподобява предшественика. Впечатление прави 7- или 10-инчовият комбиниран дигитален уред, който заменя аналоговите уреди. При по-голямата конфигурация пред погледа на водача ще бъдат изобразявани и данните от навигацията. Воланът изглежда по-спортен и има двоен хромиран лъч в долната си част.

Инфотейнмънт системата „Easy Link“ и повечето функции за автомобила ще бъдат управлявани посредством 9,3-инчов тъчскрийн, разположен в средата и ориентиран към водача. Renault обещават, че качеството на изработка ще бъде значително подобрено. Пластмасите по арматурното табло ще бъдат по-меки, а тапицериите на вратите ще имат по-висококачествени повърхности. Клиентите ще могат да избират между няколко цвята за интериора. Ще се предлага и амбиентно осветление за вътрешното пространство.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >