Новото BMW Z4 – с японски привкус

Следващото поколение на BMW Z4 се разработва съвместно с Toyota и ще бъде истински „спортист“. AUTO BILD събра най-важната информация „бавареца“


1
авг.
2017

BMW разпространи първия тийзър на новото Z4. На нея кабриото се вижда в профил и впечатление правят много ниското предно стъкло и загатнатият спойлер. Вероятно премиерата на модела ще бъде още през 2017 г., а продажбите ще стартират догодина. За разликата от актуалното Z4, което е по-скоро ориентирано към лукса, новото ще бъде истински „спортист“ – като Z3. В Мюнхен са подбрали правилните за целта съставки – ниско тегло, задно задвижване и мощност вероятно до 360 к.с. В лицето на Z4 ще бъде направен първият модел, плод на съвместно сътрудничество между BMW и Toyota. Японците ще отговарят преди всичко за електрониката и хибридното задвижване. И докато новата Supra ще бъде пусната като Coupe, BMW залага на класическата рецепта от мек гюрук за своя роудстър.

Z4 M с мотора на X3 M40i?

По отношение на двигателите BMW ще заложи на свои собствени агрегати. Вероятно окачването ще бъде като при М3. Спортната модификация Z4 M ще се отличава по специалните джанти и ауспуховата система с 4-ъгълни тръби. Носят се слухове, че моторът при това изпълнение (което може да се казва и Z4 M40i) двигателят ще бъде 3-литров редови „шестак“ с турбо – като при X3 M40i. Вероятно в Z4 машината ще генерира около 360 к.с.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин