Новото BMW M3 Touring – без маскировка!


16
юни
2022

На Goodwood Festival of Speed 2022 г. ще бъде показано първото серийно BMW M3 Touring. В Instagram се появиха снимки на цялото спортното комби – без маскировка!

Това, че BMW ще произвежда сериен M3 Touring бе официално потвърдено от M GmbH още през лятото на 2020 г. Така за първи път комбито на M3 получи благословията на шефския етаж в Мюнхен, като ще бъде показано на Goodwood Festival of Speed 2022 г.

Подходящо, тъй като през тази година M GmbH навършва 50 години. Докато комбито на M3 се появи на пазара, обаче ще минат още няколко месеца – значи през 2023 г.

След видео в Youtube от BMW M за M3 Touring сега се появиха немаскирани снимки на спортното комби в Instagram.  

M3 Touring: спойлерът на покрива е по-сдържан от очакваното

На снимка в Instagram се вижда задницата на комбито на M3. Спойлерът на покрива е малко по-сдържан, отколкото очаквахме. Изглежда спойлерът ще бъде като този на обикновения Серия 3 Touring.

В предницата няма големи изненади: както и при седана на M3 BMW е оборудвала Touring с големите „бъбреци”.

Във видеото в Youtube на BMW M бе разкрита само задницата на комбито. Там се вижда масивна задна броня с черен дифузьор и четири ауспухови тръби.

Вътрешното пространство – с големия извит дисплей

В поста в Instagram личат и нови детайли от интериора: комбито ще получи най-новата инфотейнмънт система на BMW iDrive 8 с голям извит дисплей, чиято премиера беше в електрическия  SUV iX. Там под извито стъкло са приютени 12,3-инчов дигитален кокпит и 14,9-инчов централен дисплей.

M3 Touring ще бъде оборудвано и с опционалните M-карбонови седалки тип корито.

С двойно задвижване – само в по-мощните версии Competition?

Относно моторизациите, се носят слухове, че BMW ще предлага комбито само във вариант Competition с двойно задвижване и автоматична предавателна кутия. Това ще означава, че базовият модел със задно задвижване, механична скоростна кутия и 480 к.с. ще отпадне – разочарование за традиционалистите.

Поне един от класическите добродетели на BMW е запазен: редовият 6-цилиндров двигател. Touring ще го получи, както и седана. Означава: три литра работен обем, Twinturbo, мощност от 510 к.с. и максимален въртящ момент от 650 Нм. Заради по-голямото тегло спринтът от 0 до 100 км/ч ще се взима по-бавно – за 3,5 секунди.

Видеото на M-GmbH можете да видите тук:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин