/ Новото BMW M2: с 460 „коня“ от редовия шестак на М4 и 14,9-инчов екран

Новото BMW M2: с 460 „коня“ от редовия шестак на М4 и 14,9-инчов екран

Новото BMW M2 предлага типичната за М динамика в особено концентрирана форма. Със своя редови шестцилиндров двигател с мощност 338 кВт/460 к.с., опционалната шестстепеннна механична скоростна кутия и задно задвижване второто поколение на компактния High Performance автомобил осигурява чиста радост от шофирането. Дебютът на новото BMW M2 е още един акцент в моделната офанзива в юбилейната 50-а година от основаването на BMW M GmbH, с който навлизането в света на техните High Performance автомобили става още по-атрактивно.

M2 продължава традицията на изключителни спортни модели с компактни размери, създадена през 1973 г. с BMW 2002 turbo. В същото време то продължава историята на успеха на своя предшественик, от който са продадени над 60 000 екземпляра по целия свят. Глобалният пазарен старт на новото BMW M2 ще започне през април 2023 г. То ще се произвежда заедно с новото BMW Серия 2 Купе в завода на BMW Group в Сан Луис Потоси, Мексико.

На 14,9-инчовия контролен дисплей могат да се показват специфични за M Widgets за настройка на автомобила и състояние на гумите.

Междуосието му е със 110 мм по-късо, а външната дължина с 214 мм по-къса от моделите от семейството на BMW M4 Купе. В същото време широчината и следата на новото BMW Серия 2 Купе са значително увеличени. В предната част на автомобила голямата бъбрековидна решетка на BMW без рамка и с хоризонтални пластини и троен долен въздухозаборник с почти правоъгълни контури осигуряват типична за M визия.

С осемстепенната трансмисия M Steptronic новото BMW M2 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 сек., в комбинация с шестстепенната механична скоростна кутия ускорението до 100 км/ч отнема 4,3 сек.

Вариантът на редовия шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo, създаден за компактния High-Performance, се отличава с високооборотна концепция. Трилитровият агрегат се различава с няколко дребни детайла от двигателя на моделното семейство BMW M3/BMW M4 и въодушевява със спонтанни реакции, висока пъргавина и линейно разгръщане на мощността до режимите на максимално натоварване. С максималната си мощност от 338 кВт/460 к.с. задвижването на новото BMW M2 изпреварва базовия двигател на предшественика с 66 кВт/90 к.с. Максималният въртящ момент от 550 Нм е на разположение между 2 650 и 5 870 об/мин. Мощността серийно се подава към задните колела чрез осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic, а Мощността серийно се подава към задните колела чрез осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic, а шестстепенна механична скоростна кутия се предлага опционално.

С опционалните M Carbon седалки тип „корито“ теглото на автомобила се понижава с около 10,8 кг.

Пъргавината, динамиката и прецизността се повишават и от високата устойчивост на усукване на структурата на каросерията и свързаността на окачването със специфични за модела подсилвания. Както предното окачване с двойни носачи и пружинна стойка, така и петраменната конструкция отзад се отличават със специфична за М кинематика. Серийното оборудване на новото BMW M2 включва Адаптивно M окачване с електронно контролирани амортисьори и кормилно управление M Servotronic с променливо предавателно число.

Новото BMW M2 има ориентиран към водача кокпит, който в допълнение към специфичните за M индикации на дисплея, уреди за управление и Setup настройките включва и усъвършенстван BMW Curved Display. Информацията, свързана с шофирането, включително Shift Lights с нова графика, се изобразяват на 12,3-инчовия информационен дисплей. Освен всичко друго, на 14,9-инчовия контролен дисплей могат да се показват специфични за M Widgets за настройка на автомобила и състояние на гумите. 

Широчината и следата на новото BMW Серия 2 Купе са значително увеличени

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин