Новини » Новото BMW M2 – със задно задвижване и до 490 к.с.

Новото BMW M2 – със задно задвижване и до 490 к.с.

1305
2022

Задно задвижване, редови 6-цилиндров мотор от M4 и вероятно 490 к.с.: следващото M2 отново ще бъде истинско BMW. Нова информация!

Почитателите на BMW напоследък трябваше да преглътнат огромните „бъбреци” на повечето модели, Серия 1 само с предно задвижване и доста смелия дизайн на електрическия SUV BMW iX. Най-късно през есента на 2022 г. ще се появи истинска кулминация, от която традиционалистите на тема BMW ще бъдат повече от доволни: новото  M2 G87!

BMW пусна официален тийзър на новото M2. Това, което е известно досега за M2:

Двигател: в новото M2 ще има до 490 к.с.

Новото BMW M2 отново ще бъде гаранция за удоволствие от шофирането: M2 Competition G87 ще бъде задвижван от новия двигател S58 с работен обем от 3 литра от М3 и М4. Там мощността му е 480, респективно 510 к.с.

Отначало M2 трябваше да разполага с 450 к.с. – сега обаче се оказва, че от Мюнхен са оборудвали модела с по-голяма мощност. Максимум 490 к.с. ще бъдат налични, което все пак е по-малко от по-големите събратя на „бавареца”. Също така М2 ще има версия с двойно задвижване xDrive. Вероятно трансмисията ще бъде 8-степенната автоматична на ZF. Вероятно за пуристите ще има и версия с ръчни скорости.

Дизайн: BMW M2 с издадени калници и четири истински ауспухови тръби

BMW пусна папарашки снимки като тийзъри на модела. Въпреки силното маскиране, класическите Coupé-пропорции на модела се разпознават веднага. Както е типично за един М-модел, калниците на M2 са издадени като при предшественика му M2 F87 и легендарната Серия 1 M Coupé.

В задницата на модела личат четири ауспухови тръби. Те разбира се са истински – въпрос на чест при M2.

Интересна е предницата. На снимката тя е доста добре маскирана, но е възможно M2 да притежава муцуната на М3/М4. „Бъбреците” няма да са толкова високи, както при други актуални модели на марката.

Цена: новото BMW M2 ще бъде по-скъпо от предшественика си

Знае се, че новото BMW M2 ще бъде при търговците от есента на 2022 г. Цената му ще бъде по-висока от тази на предшественика. Очакванията са тя да е около 130 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин